Header

VBN


De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk organiseert in Utrecht om de 6 weken een serie informatiebijeenkomsten over borstvoeding (2 avonden). Doel is om aanstaande ouders zoveel kennis mee te geven dat je met vertrouwen en plezier aan borstvoeding kunt beginnen!

De bijeenkomsten worden gegeven in reeksen van twee. Er is ruimschoots ruimte voor vragen en denken we, als je dat wilt, mee over persoonlijke situaties of bijzonderheden rondom het (gaan) geven van borstvoeding. Kosten € 17,50 incl. informatiepakket en consumpties. Voor meer informatie en voor vragen over borstvoeding, kun je ons bellen of mailen. Data en onze contactgegevens zijn te vinden op www.borstvoedingnatuurlijk.nl www.borstvoedingnatuurlijk.nl/contacts.asp

 

Borstvoedingcafé Utrecht


Bij het Borstvoedingcafé kun je terecht voor goede informatie over borstvoeding. Zowel vrijwilligers van borstvoedingorganisatie LLL (La Leche League) als professionele lactatiekundigen (Pro Lacta) werken mee aan het Borstvoedingcafé. Heb je een borstvoedingsprobleem? Hoe zit het ook al weer met kolven op het werk, en wanneer zijn die nachtvoedingen nou afgelopen? Hoe kun je je weigerende baby aan een fles laten wennen en wanneer begin je met vast voedsel? Met al dat soort vragen kunnen we je op weg helpen. Als je wilt, kijken we mee met een voeding. Ook aanstaande moeders kunnen zich vast oriënteren op de borstvoedingsperiode die er aan komt. De toegang is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Er op uit met je baby
Als je net een baby gekregen hebt, is het heerlijk daar met andere moeders over te praten. Bij het Borstvoedingcafé kun je onder het genot van een lekkere cappuccino of een verse muntthee lekker baby's kijken en vragen hoe het bij anderen gaat. Het scheelt de helft als je weet dat anderen ook aan het zoeken zijn hoe het leven met een baby er uit ziet. Samen met je baby er op uit, om weer een beetje onder de mensen te komen! Uiteraard is ook een ouder broertje of zusje van harte welkom.

Wanneer:
Elke donderdag tussen 10.30 en 12:00
Waar:
Zin (voorheen Brasserie Borgesius) , Goeman Borgesiuslaan 77

 

La Leche League


 La Leche League Utrecht organiseert maandelijks 2 praktische bijeenkomsten 'Voorbereiding op Borstvoeding'. 
Het is een kwalitatief goede cursus waarin aan bod komt hoe borstvoeding werkt, waar je op moet letten rond je bevalling en in je kraamtijd én leer je de meest voorkomende borstvoedingproblemen te voorkomen en op te lossen. De bijeenkomsten worden gegeven door moeders met ruime borstvoedingervaring die een intensieve interne opleiding hebben gevolgd. Heb je specifieke vragen, dan ben je welkom om die met ons tijdens of buiten de bijeenkomst te bespreken. De bijeenkomsten vinden plaats op diverse locaties in Utrecht stad. 

Zie voor meer informatie: http://www.lalecheleague.nl/Regio-informatie/Utrecht-Stad.html