Header

Praktijk de Groeisprong, natuurgeneeskunde voor moeder en kind


Begeleiding vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot na de bevalling en voor je baby. Om lekker in je vel te (blijven) zitten, en speciaal bij behandeling voor zwangerschapsklachten (rug- en bekken, misselijkheid, moeheid, etc.) en bij baby met allergie, eczeem, buikklachten, etc. m.b.v. massages, voedingsadvies, ooracupunctuur, darmtherapie.

De Groeisprong
Randhoeve 221,
Unit 1.04B
3995 GA Houten
06- 156 32 745
natuurgeneeskunde@groeisprong.nl
www.groeisprong.nl

Ruta Puylaert – HBO medisch gediplomeerd Natuurgeneeskundig therapeut
Specialisatie Fertiliteit en Zwangerschapsklachten


Kinderwens
Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat je kinderwens (snel) in vervulling komt. Er kunnen vele oorzaken zijn dat het zwanger worden niet lukt of je tijdens een zwangerschap een kindje verliest. Dit brengt vaak veel stress, verdriet en lichamelijke klachten met zich mee. Misschien doorloop je wel een medisch vruchtbaarheidstraject als IUI, IVF/ICSI. Bij een kinderwens help ik je graag vanuit mijn specialisme van voetreflextherapeut bij het verminderen van stress, het verbeteren van je doorbloeding en je hormonale balans om zo te helpen de kans op een zwangerschap te vergroten.

Zwangerschapsklachten
De zwangerschap is een periode waarin er veel verandert op zowel emotioneel als hormonaal gebied. Als therapeut heb ik mij gespecialiseerd om jou d.m.v. voetreflextherapie te ondersteunen bij zwangerschapsklachten. Bijvoorbeeld bij misselijkheid, slapeloosheid, zwangerschapsoedeem, stress, bandenpijn, rugklachten, angst voor de bevalling en vele andere klachten. Maar ook heb ik zeer veel goede resultaten behaald bij stuitligging, waarbij een door mij ontwikkelde voetreflextherapie behandeling ingezet kan worden om het kindje in stuitligging te laten draaien. Wist je dat deze therapeut haar behandelingen heeft ingezet in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ter ondersteuning van het versie-team onder leiding van Gynaecologe dr. Kuppens?

Ook na de bevalling kunnen er diverse klachten ontstaan die door gespecialiseerde voetreflextherapie verminderd kunnen worden.

Voetreflextherapie
Voetreflextherapie/ reflexzonetherapie is een vorm van Natuurgeneeskunde met als uitgangspunt dat zich drukpunten in de voeten bevinden die d.m.v. stimulatie je lichamelijk en emotioneel in balans kan brengen. Tijdens je behandeling kun je je intens ontspannen in een periode die vaak veel van je vraagt. De doorbloeding en de hormonale balans verbetert. Pijnklachten en spanningen kunnen verminderen waardoor je lekkerder in je vel zit en je beter kunt slapen. Dit maakt voetreflextherapie een uitstekende natuurlijke aanvulling op de reguliere zorg. Al jaren worden vrouwen doorverwezen naar deze praktijk door verloskundigen en gynaecologen. De therapeuten adviseren je bij klachten altijd contact op te nemen met een arts of je verloskundige.

Doordat de praktijk voldoet aan hoge praktijk en (medische) opleidingseisen vergoeden de meeste zorgverzekeraars de behandelingen (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering.

Heb jij een kinderwens of zwangerschapsklachten? Neem contact op met de praktijk voor een natuurlijke en veilige ondersteuning door een professionele voetreflextherapeute die gespecialiseerd is in jouw klachten.

Vanuit deskundigheid en passie met aandacht en zorg voor jou rondom je zwangerschap.
Therapeut: Mw. Ruta Puylaert AGB praktijk 90-049506 , aangesloten bij beroepsvereniging FAGT en geregistreerd bij de RBCZ.
Praktijkadres:
Wolvenplein 27 (op de begane grond van de prachtige voormalige Wolvenplein gevangenis)
3512 CK Utrecht
www.reflexzonetherapieruta.nl
Tel. 06- 823 894 68

 

Liese van Dam - Praktijk voor Yoga & Ayurveda


Natuurgeneeskunde

Wil jij voor, tijdens én na de zwangerschap je voeding en leefstijl af stemmen op het meest optimale voor jou en jouw baby? Of heb je klachten zoals brandend maagzuur, obstipatie, ochtendmisselijkheid, restless legs en beenkrampen waar je graag verandering in wilt zien?

Ayurveda ziet zwangerschap en vruchtbaarheid als één van de ultieme tekenen van gezondheid en vitaliteit. En een heel bijzonder moment in het leven van een mens waarin nieuw leven wordt geschept en gekoesterd. De zorg tijdens de zwangerschap vanuit de Ayurveda is gericht om het gehele proces van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ouder(s) worden te ondersteunen. Voeding speelt hierin een grote rol, evenals oliemassages, leefstijl en Yoga. Wanneer gewenst kunnen kruidenpreparaten ingezet worden om zwangerschapsklachten verminderen en jouw baby zo goed mogelijk te voeden en laten groeien.

Je bent in ieder stadium van de zwangerschap welkom. Uiteraard hoe eerder in de zwangerschap je komt des te meer profijt je hebt van deze balancerende en voedende methode.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yoga tijdens en na de zwangerschap
Je leert specifieke oefeningen waardoor spieren elastisch worden en je op de juiste manier gaan ondersteunen zodat dit je helpt tijdens de zwangerschap, je bevalling en in de postnatale periode. Ademhalingsoefeningen vormen altijd onderdeel van de les en de les eindigt altijd met een diepe, weldadige ontspanning.

Deze privélessen geef ik in de Birthligh methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. Deze manier van lesgeven kenmerkt zich door bewegingen klein en effectief te maken, met veel aandacht voor het gehele lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring, met of zonder klachten.

Je kunt deze privélessen tijdens de gehele zwangerschap starten. Hoe eerder je kunt komen des te meer profijt en kans dat je dat wat je leert kunt toepassen tijdens de bevalling.

Kijk voor meer informatie op www.liesevandam.nl

Ik ben geschoold als Ayurvedic Practitioner en Birthlight pre- en postnataal yogadocent. Ik volg geregeld bijscholingen op het gebied van vrouwengezondheid en hormonen.

Praktijkadres:
Amsterdamsestraatweg 128-134
3513 AL Utrecht
www.liesevandam.nl
Tel. 06-19 05 1283