Header

Prikkelpracht

     praktijk voor (kinder)coaching en begeleiding


prikkelpracht

 

 

 

Prikkelpracht: zwanger en er is iets met je kind

  • is er tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling een aandoening bij je kindje gevonden?
  • heb je al een kindje met een aandoening en zit je in dubio of je nog een keer zwanger wilt worden?
  • heb je al een kindje met een aandoening en ben je tijdens de volgende zwangerschap heel bang of onzeker of vind je het moeilijk om vertrouwen te hebben?

Prikkelpracht is een praktijk voor coaching en begeleiding die zich richt op gezinnen met een kindje met een aandoening. Zodra er bij je kind een diagnose gesteld wordt, betreed je een wereld die je waarschijnlijk nog niet kende. Als er tijdens de zwangerschap een aandoening bij je kind wordt ontdekt, heeft je kindje soms nog eerder een diagnose dan dat jullie een naam hadden bedacht. De wereld op zijn kop. Als het voor 24 weken is, krijg je de vraag voorgelegd of je de zwangerschap wilt voortzetten. Wat een onmogelijke keuze!

Het kan een hele toer zijn om je weg te vinden in dit hele circus. Je partner reageert misschien heel anders dan jij. Hoe blijf je een team? Je omgeving geeft wellicht goedbedoelde maar niet altijd handige adviezen. Hoe blijf je daarin je eigen gevoel volgen? Je wilt de babykamer inrichten, maar het is met een dubbel gevoel: komt hij hier straks wel in te liggen? Voel je je schuldig, boos, verdrietig, alles tegelijk? En dat allemaal naast de zwangerschapshormonen die je er al gratis bij had gekregen.

Of misschien heb je al een kindje met een aandoening. En twijfel je of je nog een keer zo’n achtbaan aan kan en wilt gaan. Ben je bang dat je volgende kindje ook iets heeft. Vraag je je af of het genetisch is en wat de kansen zijn dat er weer iets misgaat. Misschien wil je partner iets anders dan jij. Of ben je wel weer zwanger, maar ben je zo bang dat je helemaal niet durft te genieten. En ben je wellicht ontzettend gespannen voor de 20 weken echo van dit kindje.

Prikkelpracht kan je helpen in het traject om bij je eigen gevoel te komen en te blijven. Zodat je straks als je baby er is, zoveel mogelijk hebt gedaan om zelf je eigen krachten te kennen en er volledig te zijn voor je kindje. En zodat je toch zoveel mogelijk van je zwangerschap en kraamtijd kan genieten.

Prikkelpracht is opgericht door Marianne Versaevel, (kinder)coach en counselor bij rouw. Marianne is moeder van 3 zoons (2009, 2012 en 2014). Haar oudste zoon is geboren met een chronische aandoening die tijdens de 20 weken echo is ontdekt.

Prikkelpracht werkt (nog) niet op een vaste locatie en kan voor de coaching bijvoorbeeld bij je thuis komen, op je werk of op een andere plek die we samen afspreken.

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Want als er geen klik is, gaat het ook niet werken. Neem gerust contact op als je meer wilt weten of kijk eens rond op mijn site:
www.prikkelpracht.nlinfo@prikkelpracht.nl | 06 – 14 39 61 34

 

ZwangerinUtrecht-vrouwencoach


Coaching rondom zwangerschap en geboorte
Mijn naam is Gideanne Brӧcheler en in 2018 ben ik met veel enthousiasme een coaching praktijk gestart in Utrecht. Hier kunnen vrouwen terecht voor deskundige en betrokken begeleiding rondom zwangerschap en geboorte.
Tijdens mijn jarenlange ervaring als verloskundige heb ik ervaren hoe waardevol het is om echte aandacht te geven, tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Vandaar dat ik nu mijn kennis en kunde wil inzetten om vrouwen te begeleiden die naast de reguliere verloskunde extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ik werk aan balans en ontspanning en doe dit als coach en als doula. Hiervoor heb ik de afgelopen jaren een coachopleiding gevolgd en de doula opleiding bij InBloei afgerond.

Coaching rondom zwangerschap en geboorte
Als verloskundige merkte ik dat er veel vrouwen zijn die zorgen hebben of angstgevoelens ervaren tijdens of na de zwangerschap. Mijn spreekuren waren dikwijls te kort om angsten en zorgen goed te kunnen bespreken en veel vrouwen vinden de stap naar een psycholoog te groot. Een laagdrempelig gesprek met iemand die uit ervaring spreekt werkt. Het voordeel van een coach die ook verloskundige is, is dat ik naast emotionele ondersteuning ook alle vragen en onduidelijkheden rond medische behandelingen, beslissingen en beleid kan verhelderen.

Neem vrijblijvend contact op als je:
• Geen roze wolk ervaart
• Angst ervaart voor de bevalling of de gezondheid van je kindje
• Een miskraam of zwangerschapsafbreking hebt meegemaakt
• Een nare zwangerschap, bevalling, of kraamtijd hebt gehad
• Moeite hebben met het maken van keuzes of het bewaken van je eigen grenzen
• Zoekt naar een balans in het moederschap, tijd voor jezelf, je partner en je werk
• Last hebt van somberheids- of depressieklachten
Een coachtraject is een kortdurende ondersteuning door gesprekken en bestaat meestal uit 3-5 gesprekken van anderhalf uur. Mijn begeleiding is praktisch en oplossingsgericht en is zeker geen therapie.
Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.gideanne.nl of bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-45342562
Gideanne Brӧcheler | www.gideanne.nl | info@gideanne.nl

 

Psychologiepraktijk OK: voor ouders&kind


Blijf je na de bevalling last houden van angst en/of stress? Tijdelijke hulp kan dan welkom zijn.

Iedere vrouw ervaart een bevalling anders. Je kunt erop terugkijken als mooi, pijnlijk of emotioneel. Maar een bevalling kan ook ‘traumatisch’ zijn. Dat gebeurt soms bij hele moeizame, maar ook bij hele snelle bevallingen. EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan heel goed helpen als je na je bevalling last houdt van angst en stress. De herinnering aan je bevalling blijft bestaan, maar de emoties en de angst die je hebt ervaren verdwijnen.
Het moederschap brengt daarnaast een hoop (nieuwe) verantwoordelijkheden met zich mee waar je je onzeker over kan voelen. Bovendien kan het een uitdaging zijn om het moederschap te combineren met je werk en je rol als partner en vriendin. Je zult hier een nieuwe balans in moeten vinden.
Praktijk OK! heeft veel ervaring met behandelen en begeleiden van trauma’s of andere psychische klachten die te maken hebben met zwangerschap, bevalling en moederschap.
De praktijk is opgericht door Marjolein Brandenbrug, Ontwikkelingspsycholoog, Cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Bij psychologiepraktijk OK! kunnen tevens kinderen van 4 tot 18 jaar én ouders terecht voor advies, begeleiding en therapie.

Marjolein is moeder van Stijn (2010), Boris (2011) en Pleun (2014).
Voor aanmelden of meer informatie:
www.praktijkok.nl | 06-44300294
marjolein@praktijkok.nl 

praktijkOK  

Vrouwencoach


Soms is de wolk niet roze, maar meer grijs of zelfs zwart. Dat kan komen, doordat zwanger-zijn tegen valt (door lichamelijke klachten of je voelt je gewoon niet happy) of doordat je tegen de bevalling opziet of tegen de komst van het kindje, tegen het moederschap. Ook kan het hebben van een kindje heel anders zijn dan je had gedacht en daardoor voel je je niet gelukkig en blij. Het kan ook lastig zijn om het moederschap, partner zijn en collega zijn te combineren. En misschien staat jouw reden er niet eens bij, maar wil je wel graag hulp om je weer beter te voelen en de wolk weer meer roze te maken. Neem dan contact op! Als vrouwencoach ben ik gespecialiseerd in het werken met vrouwen die zwanger zijn en dat net zijn geweest en een gezin hebben.Kijk op mijn site voor meer informatie of stuur me een mail.

rianne@vrouwencoachutrecht.nl 

www.vrouwencoachutrecht.nl

 

Postpartum steun


foto postpartum steunPostpartum Steun: counseling en advies bij depressie en angst na een bevalling

Ben je pas bevallen en is de roze wolk nergens te bekennen? Voel je je somber, verdrietig, angstig of erg onzeker? Misschien wel meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden? Weet dat je niet de enige bent. Dit overkomt ongeveer 10 procent van de vrouwen. Om zo snel mogelijk te herstellen is het belangrijk dat je hulp zoekt. Postpartum Steun, de counselingspraktijk van Anne Marleen Meulink, kan jou die hulp bieden. Anne Marleen heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen met psychische klachten na een bevalling. Door de combinatie van haar professionele kennis met haar eigen ervaring met postpartum depressie, kan zij voor vrouwen de steun in de rug zijn die zij in deze moeilijke periode nodig hebben. In een aantal gesprekken (die ook bij jou thuis kunnen plaatsvinden) helpt zij jou om de grip op je leven terug te vinden. Een afspraak op korte termijn is altijd mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.postpartumsteun.nl. Je kunt ook vrijblijvend bellen (06-38128901) of mailen (a.m.meulink@outlook.com).