Header

Diakonessenhuis Utrecht


 Diakonessen

 

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis 

Veel vrouwen bevallen het liefst thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Het is prettig om je partner, familie en vrienden om je heen te hebben. Maar soms is het beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Of u vindt het zelf een veilig idee. Juist dan is het goed als u de huiselijke situatie zoveel mogelijk kunt ervaren. Voor, tijdens en na de bevalling.
In een kraamsuite van het Diakonessenhuis kunt u huiselijk bevallen binnen de muren van het ziekenhuis. Kleuren, een warm interieur, een muziekinstallatie en een logeerbed voor de partner zorgen voor een vertrouwde sfeer. U wordt begeleid door de arts assistent, de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis.

Gezinsgerichte zorg
Een kraamsuite is niet alleen een ruimte, het is ook een manier van zorgverlening rond de bevalling. In het Diakonessenhuis wordt de filosofie van Family Centered Care ofwel gezinsgerichte zorg toegepast. Ouders en kind staan centraal. De totale zorg rond de bevalling en de kraamperiode vindt plaats in één en dezelfde kamer. De zorgverleners komen naar u toe. U hoeft dus niet te verhuizen binnen het ziekenhuis. U wordt actief betrokken in de zorg en natuurlijk bij alle keuzes en beslissingen die ermee te maken hebben. Net als thuis bepaalt u zelf wanneer bezoek welkom is.

Bekroonde zorg
De zorg voor ouders en kind in het Diakonessenhuis is door Stichting Kind en Ziekenhuis bekroond met drie Smileys. Dit betekent dat de zorg voldoet aan alle eisen van deze stichting rond de zorg voor kind en ouders.

Zorg voor borstvoeding
Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om ouders voor de bevalling en tijdens de kraamtijd goed te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Daarom is er een team van lactatiekundige werkzaam die extra begeleiding en advies kunnen geven, mocht dat nodig zijn. Elke 3e dinsdag van de maand, van 19:30-21:30, verzorgen de lactatiekundige een voorlichtingsavond: alles over borstvoeding. U kunt zich hier voor aanmelden via www.diakonessenhuis.nl/agenda.

Geboortehuis Utrecht
Het Diakonessenhuis locatie Utrecht huisvest het Geboortehuis Utrecht. Hiermee krijgt u een extra keuzemogelijkheid over de plek waar u wilt bevallen. U bevalt hier onder begeleiding van uw eigen verloskundige in een huiselijke sfeer met ziekenhuiszorg binnen handbereik wanneer dat nodig is. Het Geboortehuis Utrecht is een initiatief van tien samenwerkende verloskundigenpraktijken.

Informatieavond over bevallen in het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht
Bent u een aanstaande ouder en wilt u meer weten over bevallen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht? Kom naar een van de informatieavonden en maak kennis met een verpleegkundige, gynaecoloog, anesthesist, verloskundige en een kinderarts. Zij vertellen wat u kunt verwachten rond een bevalling en beantwoorden uw vragen. De bijeenkomsten over bevallen worden georganiseerd door het Diakonessenhuis en het Geboorthuis Utrecht, en zijn elke eerste maandag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur.
Voor aanmelden en voor meer informatie kijk op www.diakonessenhuis.nl/agenda.

E kraamsuite@diakonessenhuis.nl
T 088 250 6182
www.diakonessenhuis.nl

Wilhelmina Kinderziekenhuis


 

 

 

 

Wil jij volledige en altijd veilige zorg voor jou en je kindje? Dan ben je bij het Geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis aan het juiste adres (www.hetwkz.nl/geboortecentrum). Met óf zonder medische indicatie en hoe je ook verzekerd: je bent van harte welkom! Het WKZ Geboortecentrum biedt de beste deskundige begeleiding voor jouw zwangerschap én jouw bevalling. Je bevalt bij ons veilig en onder de toegewijde begeleiding van verloskundigen, artsen en gynaecologen. De gynaecoloog is altijd, dus 24/7 uur, aanwezig in het Geboortecentrum en de anesthesioloog voor pijnstilling ook. Wij leveren zorg op maat voor jou en je baby. Mocht jouw baby extra zorg nodig hebben, dan hebben wij alle voorzieningen en deskundigheid om je kindje ook die te geven.

Bij jou in de buurt
Het WKZ Geboortecentrum bestaat uit een verloskundepraktijk bij jou in de buurt, een polikliniek, een afdeling voor opname van (zieke) zwangeren, de verloskamers, kraamafdeling en de afdeling neonatologie. Het is één van de tien centra in Nederland die alle voorzieningen rondom zwangerschap, bevallen en kindzorg in één heeft. Wij zien de patiënt als partner, hier kun je zijn wie je bent en stellen we jou en je gezin centraal.

Wij werken samen
Wij hebben een intensieve samenwerking met drie verloskundige praktijken in een verloskundig samenwerkingsverband (VSV): Verloskundige praktijk Zeist, Verloskundige praktijk Maarsenbroek en Verloskundige praktijk Het Wonder Houten. We nemen daadwerkelijk en gezamenlijk de verantwoordelijk voor alle zorg aan jou en je kind. Andere praktijken en ziekenhuizen werken nauw samen met ons WKZ Geboortecentrum.

Ook als je andere zorg nodig hebt
Het WKZ Geboortecentrum heeft daartoe gespecialiseerde spreekuren voor zwangeren met diabetes, hart- en vaatziekten, infectieziekten, nierziekten en zo voort. Wij zijn een centrum voor prenatale screening en diagnostiek (onderzoek naar aanlegstoornissen en de gezondheid) van het ongeboren kind.

Informatiedag zwangere zaterdag
Wil je meer weten over zwanger worden, zwangerschap en bevallen en je kraamtijd en alles wat hierbij komt kijken? Dan ben je – waar je ook onder controle bent - van harte welkom op onze De Zwangere Zaterdag. Vier keer per jaar kun je daar presentaties en workshops bijwonen en de informatiestands bezoeken en kennismaken met de mensen die graag voor je zullen zorgen. Kijk voor de data op: www.zwangerezaterdag.nl.
Wil je een afspraak maken? Bel ons dan op 088-7557531 of kijk op onze website voor meer informatie www.hetwkz.nl/geboortecentrum

 

St. Antonius Geboortezorg


Logo AZNBij St. Antonius Geboortezorg bieden wij alle zorg rondom zwangerschap en geboorte. Wij willen jou en je partner graag begeleiden in deze bijzondere fase en jullie ondersteunen om je kindje een goede start te geven.

Net dat beetje meer
De komst van nieuw leven is een indrukwekkende gebeurtenis waar wij als zorgprofessionals graag een bijdrage aan leveren: zorgzaam, met plezier en zo persoonlijk mogelijk. Wij werken met passie en warmte en willen je graag net dat beetje meer geven. Elke familie en gezin is uniek. Jullie persoonlijke wensen vinden wij belangrijk. We vormen samen met jullie een hecht team en kijken naar welke zorg op welk moment gewenst is, het beste past en mogelijk is.

Altijd welkom
Je bent altijd welkom bij ons, of je nu komt bevallen met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog. Bij St. Antonius Geboortezorg staat 24 uur per dag een compleet team klaar in het ziekenhuis om bevallingen te begeleiden. Veiligheid staat voorop.

Gezinsgerichte zorg
Het gezin staat centraal bij ons, we werken volgens het Family Centered Care concept. Een van de kenmerken is van Family Centered Care is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een comfortabele suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is.

Prettige sfeer en privé-suites
Of je nu bevalt met je eigen verloskundige of onder begeleiding van de gynaecoloog: alle bevallingen vinden plaats in 1 van onze privé-suites. Onze suites zijn comfortabel en huiselijk ingericht en hebben een vaste bedbank voor je partner. Alle medische apparatuur is weggeborgen, maar is wel - heel veilig - in een handomdraai beschikbaar. Alle suites hebben een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Op onze bevallingslocaties zijn er mogelijkheden om je weeën op te vangen in bad of te bevallen in bad. Na de bevalling blijf je met je kindje en partner op je eigen suite. Er zijn bij ons geen bezoekuren. Graag laten we jullie zo thuis mogelijk voelen.

Nauwe samenwerking met zorgverleners
Ons team bestaat uit gynaecologen, kinderartsen, klinisch verloskundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen, lactatiekundigen, verpleegkundig specialisten, arts-assistenten, echoscopisten en kraamverzorgenden. Bovendien werken we samen met anesthesisten, internisten, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten. St. Antonius Geboortezorg werkt ook intensief samen met diverse verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de omgeving van Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Dit doen we binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Uniek). Bij welke verloskundigenpraktijk je ook zit, je bent altijd van harte welkom om bij ons te komen bevallen.

Meerdere bevallingslocaties
Bij St. Antonius Geboortezorg kun je op meerdere locaties bevallen. In Nieuwegein en op onze locatie in Utrecht. 

Meer weten over ons?
Wil je meer informatie, je inschrijven voor een informatieavond of rondleiding (vanaf maart 2018) of een afspraak maken met St. Antonius Geboortezorg neem dan contact met ons op via 088 32 64 00 of stuur een mail naar geboortezorg@antoniusziekenhuis.nl.

www.antoniusziekenhuis.nl/geboortezorg

https://www.facebook.com/AntoniusGeboortezorg