Header

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding


Haptonomische zwangerschapsbegeleiding, individueel per a.s. ouderpaar.
Deze begeleiding is erop gericht om al tijdens de zwangerschap contact te maken met het kindje, en om het contact tussen de ouders onderling te benutten om de zwangerschap en bevalling samen te beleven.
De vader wordt nauw betrokken bij het hele proces en krijgt ook veel praktische handvatten om zijn partner te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.
Zo groeien de ouders samen toe naar het ouderschap.
Na de bevalling wordt ook gekeken hoe de ouders de haptonomische principes kunnen toepassen bij het omgaan met hun kindje.

De begeleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten, waarvan 5 tijdens de zwangerschap en 1 na de bevalling.
Afspraken worden in onderling overleg gemaakt, ook ’s avonds is mogelijk.

www.praktijkingoedehanden.nl / moniquevangiezen@gmail.com
Monique van Giezen
Heemcamp 35, 3992 SH Houten
Tel. 06-11427758

 

Helemaal mens


 helemaalmensDe eerste hechting bij baby’s begint in de buik. Als een kindje zich daar welkom voelt, draagt dat bij aan een stevig fundament voor later.


Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding maken jullie als ouders samen contact met jullie kindje. Door met je handen naar de signalen uit de buik te luisteren, leren jullie het kindje alvast kennen, en het kindje jullie. In zo’n pril stadium contact maken draagt bij aan een veilige hechting bij baby’s.
We staan stil bij de grote verandering die de komst van een kind geeft. Een kind verwachten betekent ruimte maken in leven, huis en lijf. Er is tijd en aandacht voor ieders beleving daarvan: hoe is het om (weer) moeder te worden, hoe is het om vader of co-moeder te worden?
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat praktisch en informatief in op de zwangerschap en de geboorte. Het dragen van het kindje, het opvangen van weeën, het omgaan met pijn. Uitgangspunt is dat ons lichaam aangeeft wat het nodig heeft. Leren vertrouwen op de signalen die je lichaam geeft is daarom een belangrijk onderdeel.
Als partner raak je meer betrokken bij de komst van de baby. Je ervaart hoe je je vrouw of vriendin kunt steunen tijdens de zwangerschap en geboorte.

Praktisch
Zwangerschapshaptonomie start vanaf 20 weken, vanaf het moment dat de baby voelbaar wordt in de buik. Het gaat in totaal om 6 sessies: 5 voor de bevalling, 1 erna. Afhankelijk van individuele behoefte kan hier vanaf worden geweken.

Helemaal Mens Haptonomie zit tezamen met Verloskundigenpraktijk Utrecht Oost in
Gezondheidscentrum Utrecht Oost.

Helène Kleijburg
Praktijk voor Haptonomie Helemaal Mens
www.helemaalmens.nl
info@helemaalmens.nl
t 06-15570887

Praktijkadres:
Gezondheidscentrum Utrecht Oost
Bloemstraat 65, 3581 WD Utrecht

 

 

Haptonomische begeleiding bij zwangerschap - Désirée Joosten - Utrecht Oost


 Oorsprongpark

 

 

 

Je wilt de zwangerschap samen met je partner beleven, je wilt al voor de geboorte contact maken met je kind en je met elkaar voorbereiden op de bevalling en op een goede start met jullie kind. Binnen haptonomische zwangerschapsbegeleiding bied ik individuele begeleiding waarin dit allemaal aan de orde komt. Door de meeste mensen wordt het als verrassend en verrijkend ervaren.

www.haptotherapieoorsprongpark.nl
desireejoosten@ziggo.nl

Haptotherapeut
Praktijk Oorsprongpark
Oorsprongpark 1-sout
3581 ES Utrecht
T 06 27261832

 

Een warm welkom voor jullie kind – haptonomische zwangerschapsbegeleiding - Utrecht Lunetten


 

Tineke Kolvenbach 

 

 

 

Rond de 18de tot de 20ste week van de zwangerschap voel je de eerste bewegingen van jullie kind (of kindjes). Het is natuurlijk fantastisch dat jullie deze aanwezigheid voelen en nu al contact kunnen maken. Even mooi is dat jullie beiden kunnen leren, dit voelen toe te spitsen en te gebruiken tijdens de zwangerschap en de geboorte.

In de begeleiding is aandacht voor het verloop van de zwangerschap, het omgaan met de weeën, de geboorte en de rol van de partner. Zo wordt een gezamenlijke beleving van de zwangerschap mogelijk, waarbij ouders en kind met vertrouwen naar de geboorte toe kunnen groeien.

In principe begeleid ik de moeder en haar partner. Maar voor jou kunnen er andere omstandigheden gelden waarin je toch behoefte hebt aan deze haptonomische begeleiding. Denk aan het volgen van de begeleiding als vrouw alleen. Bij fysieke of emotionele problemen in de zwangerschap. Voor het verwerken van trauma’s rond eerdere zwangerschappen of geboortes. Om meer zicht te krijgen op problemen die zich voordoen na de geboorte van je kindje. Maar ook als je je wilt voorbereiden op een zwangerschap. Dan is het fijn dat ik óók haptotherapeute ben.

Nieuwsgierig naar deze begeleiding? Neem gerust contact op!

Tineke Kolvenbach, haptotherapeute en haptonomisch zwangerschapsbegeleider
St. Gotthard 69 * 3524 VS Utrecht * 06 83 71 70 75
www.tinekekolvenbach.nl * info@tinekekolvenbach.nl