Header

Mamasuuz


Wil je goed voorbereid jouw bevalling ingaan? Wil je geen angst voor de geboorte? Wil je op jezelf en je partner kunnen vertrouwen en samen met plezier naar de komst van jullie kindje uitkijken? Hypnobirthing biedt jullie die kans!

De methode Hypnobirthing leert jou als (aanstaande) moeder dat een natuurlijke, ontspannen geboorte mogelijk is met visualisatie, zelfhypnose en speciale ademhalingstechnieken. En, dat jij, wanneer je gebruik maakt van jouw eigen manieren om te ontspannen, kunt vertrouwen op het natuurlijk functioneren van jouw lichaam. Tijdens deze praktische zwangerschapscursus leer je samen met je partner op een relaxte manier toe te leven naar de geboorte van jullie baby. Suzanne, oprichtster van MAMASUUZ, raakte door haar eigen zwangerschappen en bevallingen geïnspireerd om aanstaande ouders te begeleiden naar mooie, ontspannen geboortes. Waar moeders én vaders in hun eigen kracht staan en vol vertrouwen de bevalling ingaan. De cursus bestaat uit 4 lessen van circa 2,5 uur.

Geen tijd hebben voor de uitgebreide cursus? Dan is de 1-daagse Birth-Day! cursus wellicht wat voor jullie. Tijdens deze cursus krijg je de belangrijkste handvatten aangereikt om je ontspannen en vol vertrouwen voor te bereiden op de geboorte. Je kan deze cursus ook zien als opfriscursus mocht je al eens eerder de volledige cursus hebben gevolgd bij een eerdere zwangerschap.

Kijk voor meer informatie op www.mamasuuz.nl.

MAMASUUZ
Suzanne Wisse

06 10259146 | info@mamasuuz.nl | www.mamasuuz.nl

Mucha Mama hypnobirthing


 muchamama

Wil je ook graag meer controle over je bevalling en je partner een meer betrokken rol geven? Kom dan samen naar onze cursus en geniet van de ontspanning en leerzame oefeningen.

Bereid je voor op een positieven ervaring: de geboorte van je kindje.
3 stappen:

  1. Voorbereiding met digitale cursusmaterialen
  2. Kom naar de cursus.
  3. Pas de technieken toe.

Deze praktische hypnobirthing cursus zit vol met technieken, oefeningen, tips en tools voor een betere bevalling.
Leer de ‘mindtools’om sterker, zekerder en meer bewust de bevalling in te gaan.

Gretha Visser: verloskundige en hypnobirthing docente geeft de cursus in groepsverband in buurthuis De Musketon in de wijk Lunetten in Utrecht .
Ook is een individuele cursus aan huis mogelijk.

Er zijn verzekeringen die de kosten vergoeden indien de cursus door een verloskundige gegeven wordt!

Kijk op de website voor de data: www.muchamama.nl/gretha
gretha@muchamama.nl
Of bel: 06-44746956
Gretha

Puur zwanger


puurzwanger

 

 

 

 

 

 

Een praktische zwangerschapscursus in hartje Utrecht? Puur Zwanger HypnoBirthing biedt precies dat! HypnoBirthing gaat ervan uit dat een geboorte soepel, mooi en zacht kan verlopen wanneer we de natuur haar werk laten doen. In de cursus gaan we aan de slag met de combinatie van ontspannings- en ademhalingstechnieken om jou en je (geboorte)partner voor te bereiden op een prachtige geboorte! De cursus biedt handige informatie voor tijdens je zwangerschap, bevalling en voor in je kraamtijd. Het zijn 5 bijeenkomsten en je kunt terecht in alle stadia van je zwangerschap.

Meer weten? Kijk op www.puur-zwanger.nl

En HypnoBirthing? Niks zweverig, juist super praktisch, met allemaal tips en trucs, met ademhalingstechnieken, aandacht voor het (voor jezelf) verwerken of een plek geven van je angsten. Want een bevalling, eerste of zesde keer is gewoon best spannend.
Ik gun iedere vrouw een mooie en relaxte bevalling!

Ik verheug me erop je te ontmoeten,

Gaby

gaby

 

 

 

 

 

Gaby van Mierle
www.puur-zwanger.nl
Gaby@puur-zwanger.nl
0641500342

Wat een fijne cursus waarin we vol liefde, vertrouwen en rust ons konden voorbereiden op de komst van ons kindje. Iedere avond was weer even informatief, interessant en boordevol goede tips. Aanrader!” Petra en Jos, Utrecht


 

HypnoBirthing Leidsche Rijn


HB Leidsche RijnBaren is idealiter iets wat je doet, niet iets wat je overkomt. Het is een levenservaring. Zelfs als je niet de 'natuurlijke' geboorte krijgt die je voor ogen had, kun je m.b.v. HypnoBirthing® zelfvertrouwen voelen en goed voorbereid zijn om rustig en ontspannen te blijven tijdens het verrichten van je geboortewerk. Het gaat erom weer te leren vertrouwen op je geboorte-instinct.

In de cursus leer je zelfhypnose aan: technieken om zelf steeds sneller een diepe staat van ontspanning te bereiken. Hierdoor kun je tijdens de baring gefocust samenwerken met je lichaam en je baby, zonder je te laten afleiden. De ontspanning zorgt ook voor extra oxytocine en endorfine, hormonen die zorgen voor effectieve weeën en een roes/ pijnverminderend effect.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen: ontspanning, ademhaling, baringshoudingen, de kracht van taal, gedachten en aanraking (massage), verbinding maken/voelen met je ongeboren kind, overtuigingen/angst loslaten, geboortevoorkeuren, communiceren met zorgverleners, informatie over het geboorteproces en inspiratie door geboorteverhalen en filmmateriaal.

De cursus is afgestemd op zwangeren en hun (geboorte)partner, maar kan zelfstandig gevolgd worden. Er zijn 5 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Dit lijkt misschien veel, maar het kost tijd en oefening nodig om je de methoden eigen te maken. doordat de leerstof is opgesplitst in 5 delen heb je de tijd je gevoel te onderzoeken, met je geboortepartner te ontspannen en beperkende gedachten los te laten. De inspanning betaalt zich terug bij de bevalling!

De kosten bedragen 299,- euro per koppel, incl. cursusmateriaal. Engelstalige of privé cursus is mogelijk. De cursus wordt gegeven in Utrecht en Vleuten.

De cursus wordt gegeven door Shantie Lemmers, verloskundige en HypnoBirthing docent.shantie

 

 

 

 

 

HypnoBirthing Leidsche Rijn
www.hypnobirthingleidscherijn.nl

Email: HB-LR@hotmail.com

Tel: 06-16088439

http://www.facebook.com/hypnobirthingutrechtleidscherijn.nl

Lid van HypnoBirthing Nederland en HypnoBirthing International.

 

Subsense


Logo subsense

 

 

 

 

In onze cursus leren de zwangere en haar partner in een prettige ruimte, maximaal te ontspannen en vertrouwen te krijgen in het eigen geboorteproces waardoor de geboorte voorspoedig kan verlopen. Onze cursus is gebaseerd op zelfhypnosetechnieken/ontspanningstechnieken en Bringing Baby Home uit Amerika.

De volgende punten krijgen ruime aandacht:
- diepe ontspanning (hypnose), op elke plaats en in elke situatie
- ademtechnieken die zorgen voor ontspanning en optimale zuurstofvoorziening voor baarmoeder en baby
- alle stadia van de geboorte en de tijd erna
- houdingen en Rebozo techniek tijdens de ontsluitingsfase                         
- hechting en relatie tussen beide partners
- veilige hechting met de baby
- vragen stellen om betrokken te blijven bij het eigen geboorteproces
- verminderen angst voor zwangeren en partner

foto 1 subsenseCursisten kunnen met allerlei vragen over zwangerschap en geboorte bij Anita en Marjolijn terecht omdat zij jarenlange ervaring als verloskundigen hebben. Zij hebben zeer ruime kennis en ervaring door de vele duizenden geboortes die zij hebben mogen begeleiden.
Voor meer info: www.Subsense.nl of bel:
Anita Hoogendoorn: 06-55712136, Marjolijn Stapel: 06-52446022