Header

Bliss


                                                                      logo Bliss

 

 

Tijdens de zwangerschap:

BLISS prepare

Er komt veel op je af tijdens je zwangerschap, je krijgt verschillende adviezen en je wil het allerbeste voor je kindje. Ook in je werk wil je je blijven geven en vooral energiek voelen. Met BLISS prepare werk je aan een gezonde zwangerschap.

Wat krijg je?

De sessies zijn wekelijkse oplaadmomenten en bestaan uit een warming up en een meditatie, ademhaling en mentale oefeningen voor het verminderen van dagelijkse stress of spanning. We sluiten af met een energiser, waarna je je lichamelijk en mentaal hersteld voelt. Door te werken met thema's als vertrouwen op je lichaam, mildheid en embrace emotions voel je meer rust en focus tijdens je zwangerschap.

Een intensieve focus op het lichaam is een belangrijk onderdeel van de filosofie van BLISS. Dit zorgt voor een hoger lichaamsbewustzijn in het dagelijkse leven, wat ondersteunend is aan een gezonde zwangerschap, fysiek en mentaal. Hierdoor leer je beter te reageren op de signalen van je lichaam.

Tijdens de sessies ervaar je dat je meer kunt dan je denkt. Je leert te vertrouwen op je lichaam. Dat helpt je voor meer een meer ontspannen mindset tijdens en na de bevalling. Tijdens iedere sessie worden ervaringen uitgewisseld.

BLISS foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de bevalling:

BLISS revive

In de BLISS revive sessies heb je de ruimte om letterlijk op adem te komen, te herstellen en te ontspannen na de bevalling. Je versterkt je eigen vermogen om kalm te blijven als jonge moeder tijdens stressvolle situaties. Werk aan je fysieke kracht en ontwikkel door je lichaamsbewustzijn te verhogen weer vertrouwen in je lichaam. In deze coachings sessies is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wat krijg je?

Deze sessies zijn oplaadmomenten en bevorderen een positieve kijk op je nieuwe leven als mama. De sessies bestaan uit een serie van fysieke oefeningen – kracht, lichaamsbewustzijn en houding. Ademhalingsoefeningen die je kunt inzetten bij dagelijkse drukte en een diep ontspannende meditatie. Aan de hand van weekthema's zoals mildheid, schuldgevoel en gezonde grenzen werken we toe naar hernieuwde energie en mentaal herstel.

 

BLISS foto2De sessies worden gegeven in een lichte studio op het adres Oorsprongpark 7, in Utrecht Oost.
T 030 751 2687
hello@bliss.community

meer informatie:
www.bliss.community

om je direct aan te melden:
http://bliss.community/sessies/bliss-prepare/aanmelden/
http://bliss.community/sessies/bliss-revive/aanmelden/

 

Praktijk voor voetreflextherapie Antine Breimer


Handen en Voeten geven aan Vitaliteit – Antine Breimer-Voetreflexologie

Ben je opzoek naar ontspanning of ondersteuning bij jouw zwangerschap? Ervaar wat een voetreflexmassage voor jou kan betekenen.

foto voetreflex3De meeste zwangeren komen bij mij in de praktijk als de 40 weken van de zwangerschap zijn verstreken en er een sterke wens is om een natuurlijke manier te bevallen zonder kunstgrepen in het ziekenhuis.

Vaak is de spanning van het onbekende of juist de ervaring van een eerder minder prettig verlopen bevalling die er soms onbewust voor zorgen dat het zelfvertrouwen afneemt en angst en spanning toeneemt.

De massage’s zijn gericht op ontspanning en vertrouwen.

In een comfortabele ligstoel worden de de voeten en onderbenen gemasseerd. Daarnaast worden een aantal acupunctuurpunten gemasseerd met uitleg om zelf of door de partner thuis te masseren.

 

Soms eindigt een zwangerschap in een miskraam en komen vrouwen bij mij voor het stimuleren van een natuurlijk verloop van de miskraam en ondersteuning bij verdriet, herstel hormoonbalans en onzekerheid voor een volgende zwangerschap.

Ook tijdens de zwangerschap kunnen zorgen ontstaan over de gezondheid van de baby of krijgt de zwangere te maken met klachten bijvoorbeeld met bekkenpijn, misselijkheid en obstipatie.

Daarnaast begeleid ik vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens. Zowel man als vrouw krijgen een behandeling gericht op alle hormoonreflexpunten voor een algehele verbetering van de hormoonbalans wat de kans op een natuurlijke zwangerschap vergroot.

Vertrouwen en ontspanning is bij zwangerschap de sleutel, maar niet altijd gemakkelijk als je wat anders voelt, het anders loopt dan dat je had gehoopt en er geen ‘kant en klaar draaiboek’ klaar ligt.

foto voetreflex1De voetreflexbehandelingen zorgen ervoor dat je weer in verbinding komt met je lichaam en dat je niet alleen je hoofd, een ‘hoofdrol’ laat spelen.

Een voetreflexbehandeling geeft ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT en de behandeling worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer informatie en ervaren wat een voetreflexbehandeling voor jouw situatie kan betekenen? Laat het mij weten. Ik help je graag.

 
Hartelijke groet,
Antine

Praktijk voor voetreflextherapie Antine Breimer
Utrechtseweg 97
3702 AA Zeist
06-50526163
De praktijk is goed bereikbaar met buslijnen uit Utrecht, halte Griftlaan.
Je kunt gratis parkeren aan de voor en achterzijde van de praktijk bij Therapeuten onder één dak.

www.voetreflextherapie-zeist.nl
www.voetreflextherapie-zeist.nl/rondom-zwangerschap/
antine@voetreflextherapie-zeist.nl

“ Ik kijk terug op een fijne, snelle bevalling. En ik ben ervan overtuigd dat jouw behandeling daarin heeft geholpen, het heeft mijn blokkades weggehaald en gezorgd voor een ontspannen sfeer!”

 

Zwangles


 Zwangles

Zwangles is een zwangerschapscursus gecombineerd met zangles.

Met een groep van circa 10 zwangeren studeren we bij de piano popnummers in.
Feel-good songs met een 2e of 3e stem, waarbij je heerlijk uit volle borst kunt meezingen.
Ingetogen nummers die de baby in je buik al kan horen en na de geboorte misschien zelfs zal herkennen.
Na het zingen doen we ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je kunnen helpen tijdens de bevalling.
Ook krijg je informatie over zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
Je hebt geen zangervaring nodig om mee te doen, je moet het vooral leuk vinden om te zingen!

Met gratis proefles.

Graag tot ziens!

Doulapraktijk Maaike Rijnsburger
Tel: 06 13390048
Mail: info@maaikerijnsburger.nl
Website: www.zwangles.nl
Leslocatie: Pratumplaats 1 Utrecht

Doula


 doula

 

 

 

 

 

 
Een doula is een soort bevallingscoach.
Een vertrouwd persoon die er helemaal voor jou en je partner is.
Voor ieder die de kans op een ontspannen en natuurlijke geboorte wil vergroten.
Bijvoorbeeld wanneer je eerder een moeizame bevalling hebt meegemaakt en er nu tegenop ziet.
Of als je alleenstaand bent of niet goed Nederlandse spreekt.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan huis.

Graag tot ziens!

Doulapraktijk Maaike Rijnsburger
Tel: 06 13390048
Mail:info@maaikerijnsburger.nl
Website: www.doulautrecht.nl