Header

Yoga in Utrecht


Zwangerschapsyoga in Lombok

Nieuw seizoen 2017/2018 -schrijf je snel in!

yogainutrecht

Bereid je voor op de grote verandering in je leven. Voorkom kortademigheid en verbeter je doorbloeding. Versterk je bekkenbodem. Ontspan en geef aandacht aan je heupen en rug.

Tijdens de zwangerschapsyoga lessen met Paulina krijg je begeleiding in het beoefenen van Hatha Yoga met veel nadruk op de veiligheid van jezelf en de baby. Eerdere ervaring met yoga is niet noodzakelijk.

Paulina van Yoga in Utrecht is gediplomeerd yogadocente en geeft Hatha Yoga en Zwangerschapsyoga lessen (ook privé lessen) in Utrecht.

Lees meer over de voorwaarden op yogainutrecht.com of neem persoonlijk contact op met de docente: info@yogainutrecht.com | 06-12695289

 

IYENGAR YOGA UTRECHT


 Je zou kunnen zeggen dat Iyengar Yoga voor zwangere vrouwen “Yoga op Maat” is.

Iyengar Yoga is een gerenommeerder methode om je lichaam goed in lijn te brengen, het te versterken en je mentaal goed voor te bereiden op je bevalling en de tijd daarna.
Ieder trimester van je zwangerschap beoefen je de klassieke yogahoudingen weer anders en bovendien aangepast aan je individuele conditie. Je leert te werken met geschikte hulpmiddelen om de houdingen precies en stabiel uit te kunnen voeren. In iedere les is een assistente aanwezig.
Iyengar yoga verhoogt enorm je zelfvertrouwen en dat heb je nodig, aangezien een bevalling zelden pijnloos is en de post-partumtijd meestal ook pittig is.

De lessen zijn wekelijks en het gehele jaar door, ook tijdens de schoolvakanties.
Maandagavond: 19.00 -21.00 uur ½ uur info + gesprek 1 1/2 uur yogabeoefening
Vrijdagochtend: 9.30-11.30 uur idem
Zaterdag: 9.30-11.15 uur Post-partum, een gericht programma voor na je bevalling. 13.00- 16.00 uur 1-mailig een uitgebreide les met de partner

Krijg je rug- of bekkenklachten, stuitligging, maagzuur of ander soort klachten, dan kan je
veel baat hebben bij deze yogabeoefening, mits je op tijd start (uiterlijk 20 weken) en regelmatig
komt.

Marga Rotink geeft 25 jaar les in Utrecht en is gediplomeerd Iyengar Yogaleraar.
(professionele opleiding met Trademark (bijscholing vereist).

www.iyengaryogautrecht.nl
marga@iyengaryogautrecht.nl

Herenstraat 46
3512 KE Utrecht

030-2311446
06-457-461-48

Welkom!

 

Yoga bij het Park


 Zwangerschapsyoga

Juist tijdens een zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door ontspanning, maar ook met de juiste inspanning. Zwangerschapsyoga biedt oefeningen die je spieren sterker en soepeler te maken. Hierbij is er vooral aandacht voor die lichaamsdelen die nu extra worden belast: de rug, het bekken en de benen.

Een goede conditie van lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken kun je de zwangerschap en de bevalling bewuster en meer ontspannen beleven. Bovendien leer je tijdens de lessen speciale ademhalingstechnieken om de weeën op te vangen.

Je volgt 12 aaneengesloten lessen. Tijdens deze lessen worden er 3 thema’s behandelt. Elk thema duurt 4 weken, en wordt afgesloten met een partnerles.

De zwangerschapsyoga wordt gegeven op zaterdagochtend van 9.30u tot 10.45u

Kijk voor meer informatie op www.yogabijhetpark.nl

De Yogalessen en babymassage worden gegeven in:
Yoga bij het Park
Blauwkapelseweg 115
3572 KE Utrecht 

Yoga-Life


Yoga-life 

 

 

 

Yoga-life Zwangerschapsyoga praktisch, compleet en ervaringsgericht
Marjolein Seegers
M: 06-51193532 I: info@yoga-life.nl W: www.yoga-life.nl

Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Onze cursus sen bieden een compleet programma van yoga, mindfulness en thema's om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. Wij geven complete 8-weekse cursussen en compacte 4-weekse cursussen.

Praktisch en compleet
De lessen zijn praktisch in overdracht en beoefening en gericht op het ontwikkelen van jouw kracht, souplesse en balans en het volgen van jouw unieke proces. Naast yogahoudingen en ademoefeningen leer je ook bewust je aandacht te richten. Bewuste aandacht of aandachtig zijn - bekend als mindfulness - is wereldwijd onderzocht en effectief gebleken om stress te verminderen en met meer vreugde, creativiteit, wijsheid en aandacht te leven. Daarnaast geven de verschillende thema’s verdieping in theorie en praktijk als het gaat om ontspanning, bekkenbodem, pijn, adem, baarhoudingen, yoga perstechniek, massage, de fases van de bevalling etc.

Tijdens de 8-weekse cursus en de 4-weekse compacte cursus komt o.a. aan bod:

 • Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
 • Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf.
 • Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden.
 • Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen.
 • Contact maken met je kindje(s).
 • Weeën opvangen, perstechniek, baarhoudingen, massages, bekkenbodem, pijn, fases bevalling, adem.

Toegankelijk
Om deel te nemen, is geen yoga-ervaring vereist. Iedereen kan deelnemen. De lessen bestaan uit het oefenen in o.a. verschillende yogahoudingen, ademoefeningen en in elke les wordt een specifiek thema behandeld en concreet geoefend. Je kunt op elk moment van de cursus instromen.

Locaties
De zwangerschapsyoga cursussen worden gegeven in Utrecht-Oost (Rijnsweerd) en in onze eigen cursusruimte in Bilthoven op donderdagavond en vrijdagochtend.

Docente
Marjolein Seegers is gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente en gediplomeerd Hatha Yogadocente en mindfulness trainer.

Vergoeding verzekering
Veel verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

 

Yoga voor vrouw en Kind


 yoga

 

 

zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

Tijd voor jezelf, aandacht voor je lichaam, zwanger zijn, je kindje, de komende bevalling
Zwangerschap en bevalling worden door iedere vrouw anders beleefd. Deze cursus biedt de mogelijkheid je meer bewust te worden van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap. Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.
Gedurende de zwangerschapsperiode krijg je oefeningen om te ontspannen en op je houding te letten. Dit zijn oefeningen waarbij we gebruik maken van yogahoudingen, beweging, aanraking, adem en visualisatie. Als voorbereiding op de geboorte van je kind krijg je bekkenbodem- en ademoefeningen, verschillende manieren om de weeën op te vangen en leer je perstechnieken.

Ontzwangeren met baby en baby-yoga

Met de zwangerschap veranderen lichaam, emoties en gedachten. Na de zwangerschap is het belangrijk om weer een nieuwe balans te vinden met jezelf en de nieuwe situatie van de uitbreiding van je gezin. In de cursus ontzwangeren met baby worden oefeningen aangeboden om je te ondersteunen om weer een nieuwe balans te vinden.

 • We doen oefeningen om verslapte spieren te versterken en verkorte gespannen spieren te rekken..
 • balans tussen buik en rug
 • Houding in het dagelijks leven en tiltechnieken voor je baby. Gecombineerd met baby-yoga.
 • Speciale aandacht wordt besteed aan de conditie van de bekkenbodem De bekkenbodemoefeningen werken door op je algehele vitaliteit en zelfvertrouwen.
 • Ontspanning

Hormoonyoga

Hormoonyoga is een cadeautje voor iedere vrouw. De dynamische hormoonyogaserie gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodrigues, is een fijne serie die zorgt voor energie, kracht en ontspanning. Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische ademhalingstechniek, de bhastrika, en een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt. Door deze vorm van yoga komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen.
Hormoonyoga is heel geschikt bij: PMS, kinderwens, (vervroegde) overgang, verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling, burn-out klachten, stemmingswisselingen, PCOS, andere hormonale klachten.

Shantala Babymassage

Shantala babymassage is een massagetechniek die van oorsprong uit India komt. Het geeft je kind warmte en geborgenheid. Door de aanraking versterkt het de tastzin en de band tussen ouder en kind. De massage heeft een goede invloed op de slaap, daarnaast kan het darmkrampjes en andere babykwaaltjes verminderen.

www.yogavoorvrouwenkind.nl info@yogavoorvrouwenkind.nl

Swaentje Van Parys Tel: 06 42519679 

studio Vandaan – Zwangerschapsyoga


 Studio Voordaan

 

 

 

Bij studio Vandaan kan je terecht voor yoga rondom de zwangerschap; ervoor, tijdens en erna. We geven dagelijks persoonlijke Zwangerschapsyogalessen op verschillende mooie locaties in Utrecht door Birthlight gecertificeerde Yogadocentes. De lessen kan je flexibel volgen in Utrecht Centrum, Lombok, Oog in Al, Overvecht, Zuilen en de Bilt, waarbij je zelf kan kiezen voor je favoriete lesdag, tijd en locatie via het online inschrijfsysteem. Je vindt ons altijd ergens in de buurt!

Het voordeel van Zwangerschapsyoga is de combinatie tussen fit en soepel blijven tijdens je zwangerschap en je zowel fysiek als mentaal goed voorbereiden op je bevalling d.m.v. ademhalingstechnieken, yogahoudingen en bewegingen. Yoga helpt je bovendien bewust met de veranderingen in je lichaam om te gaan en contact te leggen met je kindje. Het is een uurtje tijd voor jezelf en de ruimte om bewust zwanger te zijn naast de drukte van het gewone leven.

De lessen zijn geschikt voor dames vanaf 14 weken zwangerschap en je hebt geen yoga-ervaring nodig. Je kunt elk moment instappen en de lessen zijn geen onderdeel van een cursus, maar je kan ze onafhankelijk van elkaar volgen tot het einde van je zwangerschap. Iedere les komen de belangrijkste onderdelen aan bod, en zo is er niet het risico dat je iets cruciaals mist.

Aanmelden:
Aanmelden kan via www.studiovandaan.nl met het online inschrijfsysteem. Het meest recente Yogalesschema en info over aanmelden en de lessen & locaties vind je hier: https://www.studiovandaan.nl/yoga/zwangerschapsyoga/

Lestarief: Proefles: €8,50 / Losse lessen: €15,00 / 5-sessieskaart: € 68,00 / 10-sessieskaart: € 126,00

Leslocaties:
1. Locatie Ma-Avond:
Landhuis Oog in Al, Park Oog in Al 1 (Oog in Al)

2. Locaties Di-Avond
Verloskundigenpraktijk Doula in Zuilen, Prins Bernhardlaan 54 (Zuilen)
Ludens KDV Aspelin Vleutenseweg 422 (Lombok)

3. Locatie Woe-avond: Oudegracht 328 a/d Werf (Utrecht Centrum)
4. Locatie Do-avond: Oudegracht 328 a/d Werf (Utrecht Centrum)
5. Locatie Woe & Vr-Ochtend: Lange Viestraat 2, in De Planeet, (Utrecht Centrum)

Goed voorbereid op je bevalling:
Studio Vandaan biedt verschillende opties om je goed voor te bereiden op de bevalling:
1. De Partnerles (v/a ong. 35 wkn) van 2 uur waarin je je samen voorbereid op de bevalling. (€45,00)
2. Birth Prep Mini Cursus (v/a ong. 30 wkn) van 2 x 2 uur waarin je je alleen of samen uitgebreid voorbereid op de bevalling. (voor jou €65,00 of €110,00 samen)
3. Post Partum Prep: Wat te verwachten NA de geboorte? Tijdens de workshop van 2,5 uur vertellen we je alles wat je moet weten over de eerste tijd na de geboorte. (€30,00)

Je kan de partnerles/ birth prep cursus volgen met je partner, een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. We bespreken hoe je kan omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen houdingen en bewegingen om ontsluiting te bevorderen, ademhalingstechnieken en bevalhoudingen en je leert hoe je partner je het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. Je krijgt een hand-out mee naar huis met de oefeningen.
De planning van de Partnerlessen en Cursussen vind je hier: https://www.studiovandaan.nl/events/

Postnatale Yoga, Mama&Baby & Well-Women Yoga
Postnatale yogalessen zijn speciale lessen voor NA je bevalling (v/a c.a. 6 weken na de bevalling). De lessen zijn er op gericht om het lichaam weer 'bijeen te brengen' door de buik, rug en bekkenbodemspieren te activeren op een subtiele en veilige manier, zodat je lichaam zich van binnenuit weer kan versterken en je het op termijn veilig kan belasten met reguliere sporten. Tijd voor jezelf en nieuwe energie opdoen door ademhaling en ontspanning zijn bovendien belangrijke aspecten van de lessen. We bieden verschillende soorten postnatale lessen aan; met en zonder baby. Voor dames die al wat langer geleden bevallen zijn bieden we Well-Women Yoga aan. Meer info en het lesschema vind je op de website: https://www.studiovandaan.nl/yoga/yogaschema/

Contact:
Danielle van Grieken
T 0641368389
info@studiovandaan.nl - www.studiovandaan.nl

 

Yoga Asana


assanaZwangerschapsyoga in de Rivierenwijk in Utrecht.
Yoga voor Zwangeren is een uurtje helemaal voor jezelf: Je blijft in beweging, ook met je zwangere lichaam, en alle aandacht is voor jou en voor de baby!

Je leert het zwangere lichaam beter kennen en (aan)voelen, en je leert er beter naar te luisteren zodat je goed voor jezelf kan zorgen. Yoga helpt ook om bewuster toe te kunnen leven naar de komst van het nieuwe kindje, en is een goede voorbereiding op de komende bevalling.

De zwangerschapsyogalessen zijn geschikt voor iedere aanstaande moeder, je hoeft geen ervaring te hebben. Tijdens de lessen doen we lichamelijke oefeningen, ademoefeningen, massageoefeningen en ontspanningsoefeningen gericht op het zwangere lichaam. Na de les drinken we een kopje thee; eventuele vragen over yoga, zwangerschap of de bevalling kunnen dan besproken worden.

 • Tijd: Maandagavond 20:15 - 21:30 uur
 • Locatie: Buurthuis de Nieuwe Jutter, Amerhof 66, Utrecht
 • Informatie: op www.yoga-asana.nl
 • Mail: naar info@yoga-asana.nl of bel naar 06-23855516

Esther Hazendonk is gediplomeerd Zwangerschapsyoga docente, gediplomeerd Hatha-yoga docente en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). 

BeYogafull


Be Yogafull logoZwangerschapsyoga, bevallingsvoorbereiding & counseling @ BeYogafull
Zwanger? Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere en wellicht spannende tijd! Wil je volop genieten van jouw zwangerschap en je verheugen op jouw aanstaande bevalling? In de wekelijkse zwangerschapsyoga lessen begeleid ik al jaren vele vrouwen op deze ontspannende wijze, met zeer mooie resultaten!

Be yogafull

 

 

 

 

 

 

 

 

Het loslaten van de weerstanden en het niet willen controleren, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuw leven. Go with the flow. Overgave en vertrouwen. Blijf kalm en rustig. Adem.’

 De inhoud van de lessen:

 • Versoepelen en verstevigen van spieren met zachte yoga oefeningen
 • 'Stilzitten' - contact maken met je kindje
 • Verschillende ademoefeningen voor het opvangen van de weeën
 • Aanleren van de "gouden" perstechniek (hierdoor is krachtig persen zonder stuwing mogelijk)
 • Leren omgaan met pijn en angst tijdens de bevalling (d.m.v. adem- en ontspanningstechnieken)
 • Leren te vertrouwen op je lichaam, je partner en je baby
 • Diverse ontsluitingshoudingen
 • Diverse grepen tegen rug- en beenweeën
 • Handige technieken om het persen tegen te gaan, als je NIET mag persen
 • Aandacht voor het bekken en bekkenbodem
 • Ontspanningsoefeningen, YogaNidra en geleide visualisaties
 • Eenvoudige massagetechnieken als ondersteuning tijdens de zwangerschap en bevalling
 • 1x per maand een extra partnerles voor maximaal 5 stellen (er zijn 2 thema's die steeds rouleren)
 • Doorlopende cursus, waar je instroomt zodra er plaats is en door kunt gaan totdat je gaat bevallen en als je rond de 20e week begint, dan heb je voldoende tijd om alles goed te laten beklijven. Eerder starten is mogelijk vanaf 16 weken.
 • Ervaring met yoga is niet nodig, voor veel vrouwen is het een eerste kennismaking met yoga, de lessen hebben een zachte karakter
 • Er zijn 3 à 4 lessen per week, waardoor het mogelijk is om je les in te halen als je er een onverhoopt moet missen.
 • Vanaf je zwangerschapsverlof kun je overdag lessen in de "hoog-zwangere" groep, waar extra aandacht is voor het opvangen van persweeën en leren van de perstechniek, gericht op bevallingsvoorbereiding
 • Meld je je tijdig aan, de lessen zitten vaak vol omdat er met kleine groepen wordt gewerkt (max 12).

Aanmelden:
Aanmelden kan via namaste@beyogafull.nl.
Of via het inschrijfformulier of contactformulier op de website. Daarna krijg je een E-mail van mij met een voorstel voor een inschrijving of proefles en jouw startdatum. beyogafull.nl/index.php/yoga/zwangerschapyoga

Tarieven:
Proefles kost eenmalig € 16,00 (maar als je je direct inschrijft na de proefles, wordt deze les gelijk omgezet in een reguliere les en betaal je het lagere tarief).
De reguliere zwangerschapsyogales kost € 13,00 en er wordt vooraf per maand betaald.

Partnerles Zwangerschapsyoga: nuttig, leerzaam, hands-on, leuk en vooral praktisch!
Maandelijkse partnerlessen met roulerende thema's:
Massage en Persen.
Deze partnerlessen zijn zeer hands-on, er wordt veel geoefend met de diverse houdingen, grepen en ademtechnieken!
Er is veel aandacht voor de partner en hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.
Maximaal 5 stellen per partnerles, de les duurt 2,5 uur en je krijgt een uitgebreide hand-out mee.
Je kunt komen met je partner, of een familielid, vriendin of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen.
Of zelfs alleen, dan doe ik alle oefeningen samen met jou. De partnerles kun je ook volgen als je geen, of ergens anders les hebt gevolgd.
Partners geven feedback dat ze het hele leerzame, nuttige en ja, zelfs verrassend leuke lessen vonden :-).
Alle data staan vermeld op: beyogafull.nl/index.php/zwangerschap-yoga-1

Partnerles is een extra groepsles en kost € 40,00 per stel.
Tevens is het mogelijk om een privé partnerles te boeken, vaak ook in het weekend. De partnerles is altijd maatwerk, in overleg bepalen we waar jullie het meeste behoefte aan hebben.
Kosten: € 120,00 voor 2,5 uur, inclusief een uitgebreide hand-out.

Locatie & dagen & tijden:
Alle lessen, cursussen, counseling en hypnotherapie worden gegeven bij:
BeYogafull: www.BeYogafull.nl

Aanmelden: namaste@beyogafull.nl

Docente: Beata de Leeuw-Wysocka (erkende Hatha- en zwangerschapsyogadocente, masseur, Hypnotherapeut, Human Givens Counselor, CarrYoga Teacher Trainer, Dunstan Babytaal Trainer & Shantala Babymassage Trainer)
Adres: Fazantenkamp 360, 3607 XB Maarssenbroek, 06-44060186.
Lesdagen- en tijden: Reguliere zwangerschapsyoga op maandag 20.00 uur en dinsdag 19.00 uur.
Hoogzwangere les/ bevallingsvoorbereiding op dinsdagochtend om 11.00 uur (bij voldoende animo) en woensdag om 10.30 uur. De lessen duren gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten: na de les is er water/limonade.
Kosten: € 13,00 per les en er wordt vooraf per maand betaald.
Vergoeding verzekering
Veel verzekeraars vergoeden (deels) zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN1957) en heb tevens een AGB code. Aan het einde van je lessen, kun je een digitale factuur krijgen voor je zorgverzekeraar.

Human Givens Counseling en Hypnotherapie: 1 op 1 begeleiding

Als je het heel spannend/eng vindt om te bevallen of mogelijk eerder een traumatische bevallingservaring meegemaakt hebt, dan kan ik je met Human Givens Counseling of Hypnotherapie heel concreet en snel helpen om angsten en onzekerheden omtrent de bevalling aan te pakken, zodat jij jouw bevalling vol vertrouwen en overgave tegemoet kunt zien.
Op deze pagina kun je er meer over lezen hoe het werkt:
beyogafull.nl/index.php/coaching

Extra aanbod
Massages:

Tijdens en na je zwangerschap is het mogelijk om een fijne, ontspannende massage te boeken. Als je bij mij lest, krijg je € 5,00 korting! Sommige verzekeraars vergoeden tevens zwangerschapsmassages! Meer info: beyogafull.nl/index.php/massages/zwangerschapsmassage

MAMA Yoga en/of CarrYoga:
Na de bevalling kun je je aanmelden voor deze lessen, om weer aan te sterken, herstellen en uiteraard te ontspannen. MAMA (Hatha) Yoga is 'me-time' en CarrYoga is (Hatha) yoga beoefenen samen met je baby is een draagdoek.

Beiden een aanrader!
beyogafull.nl/index.php/yoga/mama-yoga
beyogafull.nl/index.php/yoga/carryoga

Shantala babymassage groepscursus of privé cursus:
Vanaf 6 weken tot 7 maanden is het mogelijk om deel te nemen aan deze leuke en weldadige cursus! Het is een fijne manier om aandacht en liefde te geven en je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken.

De massage heeft een goede invloed op de slaap, weerstand en daarnaast kan het darmkrampjes en andere babykwaaltjes verminderen.
Kijk hier voor meer info: https://www.beyogafull.nl/index.php/cursussen/shantala-babymassage


Ik begroet je heel graag in de les! Tot snel.
Harte groet, Beata

 

 •