Header

Mom Workout


Logo MW

 

Trainen bij Mom Workout
De workouts worden gegeven door (sport)fysiotherapeuten en zijn voor alle fanatieke moeders, zwanger, net bevallen of al jaren geleden. Verantwoord, intensief buiten sporten aangepast op jouw persoonlijke niveau, met ruimte voor vraag en antwoord over blessures of herstel. Zodat iedereen in welke fase dan ook alles uit de training kan halen.

 

Mom Workout?
Elk lijf is veranderd na een zwangerschap en bevalling, dit verdient persoonlijke aandacht afgestemd op jouw verhaal. Met aandacht voor uitvoering onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarom zijn de groepen niet groter dan 12 dames en zijn de trainingen nooit het zelfde, zodat jouw lijf altijd uitgedaagd wordt.

Je wordt er fit en sterk van, je krijgt meer energie, je bent lekker buiten en het is gezellig.

Waar?
Buiten in het park; Wilhelminapark, Griftpark, Majellapark en in Amersfoort.

Voor wie?
Voor alle fanatieke moeders die echt willen (blijven) sporten, zwanger of al jaren geleden bevallen. (Je mag na een bevalling na 6 weken beginnen en na een keizersnede na 8 weken.)

Voor meer info:
www.momworkout.nl
facebook.com/workout4mom tel.
info@momworkout.nl
Tel.nr. 06-42206818

 

Zwanger-Fit


                                                                 Zwanger-Fit

                                                 Fit zijn is Fit blijven dat is Zwanger-Fit!

Zwanger-Fit is de perfecte cursus als u energiek, sportief en met de juiste professionele begeleiding van een (Yvlo gediplomeerde) docent en fysiotherapeut uw zwangerschap wilt doorlopen.

Ik help zwangere dames om door middel van sporten fit te blijven tijdens (en ook na) de zwangerschap. Dit bied ik aan in de vorm van een sportgroep. Naast het sporten bied ik ook nog een aantal andere mogelijkheden aan rondom de zwangerschap:

Theoriecursus: hier komen een aantal verschillende onderwerpen aan bod zoals: bekkenbodem, lage rug klachten tijdens de zwangerschap, puffen, hijgen, persen en de verschillende fases van de bevalling worden besproken (vanaf 30 weken). Én een avond partnerles om ook de aanstaande vaders goed voor te bereiden

Mindfulness: een combinatie van fysieke training en ontspanningstechnieken om ervoor te zorgen dat lichaam en geest fit zijn tijdens én na de zwangerschap.

Babymassage: u kunt met uw kind en eventueel met andere groepsgenoten een cursus babymassage volgen om de groei van uw kind optimaal te stimuleren.

Voor wie is het
Zwangere vrouwen vanaf 12 weken

Waar is het
De les wordt op de dinsdagavond gegeven om 19:30 in het Wilhelminapark (in de winter is het binnen bij de fysiotherapie praktijk Wilhelminapark).

Wat maakt Zwanger-Fit uniek
Ik geef de cursus zelf en streef ernaar om zwangere dames ook echt bij te staan en verder te helpen tijdens de zwangerschap. Dit doe ik op een professionele wijze vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut en vanuit mijn eigen enthousiasme omdat ik affiniteit heb met zwangerschappen. Mocht het tijdens of na de zwangerschap nodig zijn dan kan ik ook als behandelend fysiotherapeut optreden bij klachten.

Dit is precies de perfecte zwangerschapscursus waarmee u alles in huis haalt om fit en goed voorbereid door uw zwangerschap heen te komen. U kunt zelf de cursus samenstellen en zit niet vast aan een abonnement.

Meer informatie: neem contact op met Fanny 06-27593145 of kijk naar haar website: www.zwanger-fit.nl

 

Sport&Spijs


Mom´s in Motion bij Sport&Spijs

De zwangerschap is een heel bijzonder tijd voor een vrouw, waarin echt ongelofelijk veel gebeurt in en met haar lichaam. Zoveel dat bewegen met zorg en kunde moet gebeuren.
Mom’s in Motion benadert de zwangerschap en de bevalling met grote zorg met betrekking tot bewegen en belasten, zodat je fit en energiek bent in deze bijzonder tijd.
Je lichaam gaat zo’n grote verandering in onder invloed van hormonen, de groei van je kindje en verandering van lichaamsbouw, dat ‘zomaar’ sporten de nodige risico’s met zich mee kan brengen. Ook na je bevalling heeft je lichaam echt de tijd nodig om te herstellen van de zwangerschap en, niet te vergeten, die enorme prestatie van een bevalling.

Met professionele 1-op-1 begeleiding van een personal trainer leer je hoe je je zwangere lichaam kunt belasten, maar ook hoe je na je bevalling jezelf weer verantwoord kan optrainen, zodat je vertrouwd kan gaan sporten.

Niet elke zwangerschap is hetzelfde en dit geldt zeker voor elke bevalling.
Niet elke vrouw is hetzelfde en dit geldt ook voor de trainingswensen.

Vanuit het gemak van jouw eigen omgeving krijg je de training aangeboden, lekker in de buitenlucht. Mom´s in Motion komt naar jou toe.

De begeleiding bij Sport&Spijs bestaat uit:
•8 weken Beweegtraject aan huis
•Voedingsbegeleiding
•Persoonlijke ondersteuning/coaching
•Mogelijkheid om door te stromen naar Bootcamp of verder op trainen in regulier PT

www.sportenspijs.com
info@sportenspijs.com

Zwangerschapspilates
Fysiotherapie Utrecht Oost


 fysiooost

 

 

 

 

 “fit en sterk uw zwangerschap door”

 

Bent u zwanger en wilt u toch actief en verantwoord blijven bewegen? Dan bent u van harte welkom bij de zwangerschapspilates van Fysiotherapie Utrecht Oost.

Doelgroep:
Zwangere vrouwen vanaf week 12 tot aan het einde van de zwangerschap.

Wat gaat u doen:
Met Pilates traint u de diepe buik-, de rug- en bekkenbodemspieren om uw lichaam sterk en fit te houden. U werkt aan een betere houding, voorkomt rugklachten en verbetert uw ademhaling. U oefent in kleine groepjes waardoor er veel individuele aandacht is.

Waar en wanneer:
Dinsdag van 19.00-20.00 uur of in overleg op andere tijden.
Locatie: Bloemstraat 65D in de oefenzaal van Fysiotherapie Utrecht Oost.

Meer informatie:
Neem telefonisch contact met ons op of kom langs in onze praktijk.
Mocht u voor de 12 weken van uw zwangerschap of na uw zwangerschap ook Pilates willen volgen, dan kan dat uiteraard ook.

Graag tot snel,
Team Fysiotherapie Utrecht Oost
www.fysiopraktijk.nl

De zwangere Zaak


Zwangere zaak

 

Voor workshops en trainingen van zwanger tot school.
Zoek je een actieve, nuchtere en leuke cursus om je voor te bereiden op je bevalling, wil je gezellig en verantwoord komen sporten, wil je je heerlijk laten masseren of zoek je een leuke cursus samen met je kind?
Je bent van harte welkom bij De Zwangere Zaak!

Zwangerschapscursussen:
ZwangerActief: nuchtere, praktische en actieve voorbereidingscursus op je bevalling; 6 delen voor je bevalling (incl. partnerworkshop) en 1 deel na je bevalling.
Compact Cursus: in 2 delen kort en praktisch je bevalling voorbereiden
Partnerworkshop: in één avond samen met je partner praktisch jullie bevalling voorbereiden (kan ook in combinatie met de Compact Cursus)
Fitfor2: sport voor zwangeren onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaMix: sport voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaYoga: yoga (puur oefeningen doen) voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Massage voor zwangeren en mama’s op een speciale tafel waardoor iedereen op zijn buik kan liggen genieten!!

Mamacursussen:
Back in Shape: de echte basis training direct na je bevalling! Bekkenbodem, buik, bekken weer verantwoord in balans brengen onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
FemmeFit: sporten voor mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Opvoedworkshops: leuke, praktische en direct toepasbare workshops en trainingen over opvoeden
EHBO workshop: van vingerverband tot reanimeren leren in één workshop

Kindercursussen:
Babymassage: hmmmmmm! Echte quality time voor jou en je kind! Zowel een 4-delige als 2-delige workshop.
Babymassage voor papa’s: workshop voor alleen papa’s
Hansje Pansje BabyGym: van 6-12 maanden; samen beleven en plezier maken, binnen de mogelijkheden van jouw kind op dat moment.
Hansje Pansje DreumesGym: samen beleven en plezier maken met je kind van 1,5-2,5 jaar
Hansje Pansje Peuter Gym: samen beleven en plezier maken op een thema van 2-4 jaar

Graag tot ziens bij www.dezwangerezaak.nl!

De zwangere zaak | Jeanette Godtschalk 
Julianaweg 418
3523 XN Utrecht

www.dezwangerezaak.nl | info@dezwangerezaak.nl

 

Cesar Leidscherijn


Oefentherapie Wieggers & de Jongste
Merel de Jongste, Ingrid Jans, Wencke Kazemier en Liset Vergouw
zwangerschapscursussen, individuele behandeling en kinderoefentherapie
Praktijk oefentherapie Cesar ‘Wieggers & de Jongste'
Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht
T: 030 7854433
W: www.cesarleidscherijn.nl
E: info@cesarleidscherijn.nl

Wil je weten hoe je je lichaam gezond en sterk kunt houden tijdens je zwangerschap en hoe je eventuele klachten zo veel mogelijk kunt voorkomen? Meld je dan aan voor een van onze cursussen. Wij zijn oefentherapeuten, gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde klachten en hebben inmiddels een jarenlange ervaring in het begeleiden van zwangeren voor en na de bevalling. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen wensen wat betreft de voorbereiding en daarom bieden we de volgende 4 zwangerschapscursussen aan. 

Fit tijdens en na de zwangerschap
Tijdens de 8 lessen voor de bevalling leer je in deze cursus de basisprincipes van het goed bewegen tijdens en na de zwangerschap. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. Verder leer je hoe je eventuele klachten gunstig kunt beïnvloeden en je lichaam in conditie kunt houden tijdens de zwangerschap.
Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan een goede voorbereiding op de bevalling (ademhalingen, perstechnieken, e.d.). Er is één partnerles waarin je samen met je partner praktische tips krijgt. Na de bevalling volgen nog 6 lessen waarbij de nadruk ligt op spierversterking van met name de bekkenbodem- en buikspieren en houdings- en bewegingsadviezen worden gegeven gericht op de verzorging van de baby.

Compact cursus
Kort, krachtig en informatief! De Compact Cursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur. Het accent ligt op een goede voorbereiding op je bevalling en kraamtijd. Naast praktische informatie rondom je bevalling (ademhaling, weeën opvangen, perstechnieken e.d.) wordt aandacht besteed aan een goede houding en krijg je adviezen om bekken- en rugklachten te voorkomen of te verminderen. Daarnaast leer je oefeningen gericht op de belangrijkste spiergroepen.
Deze cursus is o.a. geschikt voor vrouwen die al eens een bevalling hebben meegemaakt en het eerder geleerde nog even willen opfrissen en vrouwen die geen zin hebben om een langere cursus te volgen.

Partner-privé-cursus
Heb je geen zin in een volledige zwangerschapscursus, maar wil je je wel goed voorbereiden op de bevalling, dan is de partner-privé wellicht iets voor jou.
Tijdens dit uur krijg je samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn uitleg over het verloop van de bevalling, oefenen we de ademhalingen en perstechnieken en krijg je praktische tips. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Fit na de bevalling
In deze cursus versterk je onder begeleiding van een oefentherapeut bekkenbodem-, buik-, bil en beenspieren. Daarnaast worden houdings- en bewegingsadviezen gegeven gericht op de verzorging van je baby.
Bij normaal verloop kan je vanaf 4 weken na de bevalling starten met de cursus

 

Mom in Balance


 MIBMOM IN BALANCE

A busy life is a happy life! Eerlijk is eerlijk, soms is het met kinderen, vrienden, werk én een overvolle agenda best een hele uitdaging. Onze missie is om met ons netwerk van positieve vrouwen zoveel mogelijk (aanstaande) moeders te helpen aan een sterke, energieke basis. Als je fysiek en mentaal goed in je vel zit is het makkelijker om de juiste keuzes te maken, te werken aan je persoonlijke ambities én te genieten van je gezin.

 Wij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. We hebben inmiddels tien jaar ervaring en je vindt onze trainers in bijna alle parken van Nederland, en op steeds meer locaties in het buitenland.

Zwanger workouts

Wist je dat sporten tijdens je zwangerschap niet alleen gezond is voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje? En dat je minder fysieke klachten ervaart en sneller herstelt van je bevalling als je een goede conditie hebt? Onze Zwanger workouts helpen je hierbij en zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht sportachtergrond of conditie. De lessen zijn op maat gemaakt voor jouw zwangere lichaam en ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten.

Je kunt van start gaan met de Zwanger workouts vanaf het begin van je zwangerschap en mee blijven trainen tot je uitgerekende datum. Ook na je bevalling helpen we je om weer Back in Shape te komen zodat je volop kunt genieten van het moederschap. Blijf actief en voel je fit tijden je zwangerschap en daarna!

Wat de workout inhoudt:

~ Persoonlijke aandacht van professionele trainers met kennis van het zwangere lichaam
~ Een energieke outdoor workout, speciaal voor zwangeren
~ Een combinatie van spierversterkende oefeningen, cardio en ontspanning
~ Een positieve en actieve benadering van je zwangerschap
~ Gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met inspirerende zwangere vrouwen
~ Een ontspannen moment voor jezelf

Wat dat je oplevert

~ Je voelt je fysiek en mentaal sterk
~ Met een sterk lichaam voorkom je fysieke klachten
~ Een getraind lichaam helpt je bij de bevalling en een voorspoedig herstel
~ Het gaat je lukken om een sportroutine vast te houden tijdens je gehele zwangerschap!
~ Inspiratie en tips van andere actieve zwangeren

Back in Shape workouts

Hoera, even tijd voor jezelf! Met de Back in Shape workouts kun je vanaf 6 weken na de bevalling en na overleg met je verloskundige of gynaecoloog tijdens de 6 weken-controle weer (voorzichtig) werken aan een actief herstel van je lichaam en opbouw van conditie. De training wordt gegeven door deskundige trainers en is ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Zo sport je altijd op verantwoorde wijze. De uitdagende workouts in de frisse buitenlucht zorgen er bovendien voor dat je je weer sterk en energiek gaat voelen!

Wat je krijgt:

~ Een energieke outdoor training.
~ Persoonlijke aandacht van professionele trainers.
~ Een complete training voor herstel van je hele lichaam.
~ Versterking van je core- en rugspieren.
~ Specifieke aandacht voor het herstel van de bekkenbodemspieren.
~ Een moment om ervaringen uit te wisselen met inspirerende vrouwen in dezelfde fase.

Wat het je oplevert:

~ Actief herstel van je lichaam en van beschadigde structuren.
~ Je voelt je snel fysiek en mentaal sterker.
~ Je conditie verbetert zichtbaar.
~ Een ontspannen moment voor jezelf.
~ Het gaat je lukken om een sportroutine op te bouwen!

Kosten

Meedoen aan onze workouts kost €48,50 per maand.

Daarvoor krijg je:

~ Een wekelijks training onder professionele begeleiding.
~ Het boek ‘Gezond & Energiek Zwanger’ en een trainingsband bij een Zwanger abonnement
~ Het boek ‘Fit & energiek na de bevalling’ en een trainingsband bij een Back in Shape abonnement
~ De Mom in Balance-app met je eigen persoonlijke online omgeving waarin je jouw trainingen
makkelijk zelf kunt wijzigen.
~ Effectieve online trainingen die je in je eigen tijd kunt volgen.
~ Inspirerende (voedings)tips
~ 10% korting op ons assortiment in de webshop.

Wil je meer dan één keer per week trainen? Voor een onbeperkt abonnement betaal je €68,50 per maand.
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden ons programma. We hebben op dit moment een overeenkomst met Zilveren Kruis en Achmea. Ons advies is om je factuur altijd te declareren om er zo zeker van te zijn of jouw verzekeraar de workouts vergoed.
Voor meer informatie, locaties en lestijden zie www.mominbalance.nl
See you at MOM IN BALANCE!

 

bbb Mama: gezond en fit tijdens & na de zwangerschap.


logobbbJezelf gezond en fit voelen tijdens én na de zwangerschap is belangrijk voor jou als mommy (to be)! Dit wil je uiteraard realiseren in een veilige en feervolle omgeving. Goed nieuws: bij bbb kun je terecht voor work-outs in de hot cabin, yoga en food- en lifestylecoaching, waarbij onze coaches, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen voor je klaarstaan.

Graag nodigen wij aankomende en nieuwe mama’s uit voor een proefles om doelstellingen en wensen om te zetten in een persoonlijk plan!

Sporten tijdens de zwangerschap
bbb werkt met bewegingsprogramma’s die tot ongeveer 34 weken van de zwangerschap (of zelfs langer als je fit bent) kunnen worden uitgevoerd. De oefeningen van bbb mama zijn onder meer gericht op het versterken van de korset-spieren en bekkenbodem. bbb biedt bovendien (zwangerschaps)yoga en de meeste lessen zijn ook toegankelijk voor zwangeren.

Aankomende mama’s worden nauwkeurig begeleid. De coaches zorgen ervoor dat jouw trainingsprogramma aansluit op de fase waarin je zwangerschap zich bevindt. De intensiteit van je training en de oefeningen worden in iedere fase aangepast. Zo wordt je lijf extra goed voorbereid op de bevalling en blijft je conditie op peil. Het helpt ook om daarna gemakkelijker terug in shape te komen. Heb je lichamelijke klachten? Dan kan je terecht bij onze fysiotherapeuten en krijg je een revaliderend programma op maat. Als je het prettig vindt, word je gemeten, gewogen en wordt gekeken naar je voedingspatroon. Voor medische vragen rondom voeding kan je een afspraak maken met onze diëtisten. We bieden alles onder één dak dus!

bbb na je bevalling
Na je zwangerschap is het vaak erg lastig de overbodige kilo’s weer kwijt te raken. Zo snel mogelijk na je bevalling weer starten met bewegen en op je voeding letten, zorgt ervoor dat je snel weer back in shape bent. bbb biedt programma’s aan die vanaf 6 weken na de bevalling op verantwoorde wijze kunnen worden ingezet (of zelfs eerder als je heel fit bent). bbb mama bestaat uit gerichte oefeningen in warmte en persoonlijke voedingsbegeleiding om weer terug te komen op het oude gewicht.

Sporten met je baby
Vlak na je bevalling is het natuurlijk moeilijk om tijd te vinden om te sporten. bbb heeft daarom een speciaal uurtje voor moeder en kind: bring your baby. En ook heel gezellig, je ontmoet gelijk andere moeders die net bevallen zijn!

fotobbb“Mijn tweede zwangerschap was 7 maanden na de eerste. Bij de eerste ben ik 30 kilo aangekomen, waarvan ik 22 kilo kwijt was toen ik weer zwanger was. Bij de tweede zwangerschap heb ik mede dankzij bbb mijn gewichtstoename kunnen beperken tot 12 kilo. Die waren er heel snel af. Mijn tweede dochter is nu 3 maanden en ik ben de kilo’s al kwijt”

 

Plan hier je proefles
Wil jij graag een proefles inplannen bij bbb? Een proefles is gratis en vrijblijvend: Plan hier je proefles. (link: https://bbbhealthboutique.nl/free-trial/)

Voor meer informatie én het inplannen van een proefles kan je ook onze site bezoeken www.bbbhealthboutique.nl of bel naar 088 64 40 000

Mom Moves


 mom moves

Mom Moves: flexibel buitensporten tijdens en na je zwangerschap!
Ben je zwanger, pas bevallen of al een poosje moeder? Bij Mom Moves sport je in de frisse buitenlucht in de Utrechtse parken onder begeleiding van deskundige trainers. Zij weten precies wat je allemaal kunt doen tijdens je zwangerschap of als je al bevallen bent. Je traint met gezellige vrouwen op een veilige en verantwoorde wijze. Samen met maximaal 15 andere aanstaande of kersverse moeders doe je afwisselende oefeningen voor conditie en kracht. Door de kleinere groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Je niveau maakt niet uit: Mom Moves is voor iedereen.
Je kunt aansluiten bij Mom Moves gedurende je hele zwangerschap en ook na je bevalling. Een uurtje sporten in de buitenlucht is meteen een mooi momentje voor jezelf in je nieuwe drukke(re) bestaan. Je komt daarna voldaan en blij weer thuis. Ook als je bevalling al even geleden is, kun je instromen. Er zijn ook intensieve Back in Shape (Back on Track) trainingen

Indoor workouts: Zwanger DanceFit, Belly Balance en Zwangerschapsyoga

Inmiddels worden er ook indoor workouts aangeboden: Zwanger DanceFit en Belly Balance bij Mom Moves! Ben je niet echt een buitensporter? Hou je van dansen en sport je graag op muziek? Is een yoga les misschien iets te rustig voor je de Mom Moves bootcamp workout weer net iets te heftig? Dan is Zwanger DanceFit of Belly Balance wellicht een geschikte les voor jou! Deze indoor lessen zijn ontwikkeld door Mom Moves en speciaal toegankelijk gemaakt voor zwangere vrouwen en kersverse moeders. Bij voldoende animo worden er ook zwangerschapsyoga lessen ingeroosterd. Kijk op het lesaanbod wanneer deze workouts gegeven worden.

Flexibele lessenkaart

Mom Moves is flexibel: je koopt een flexibele lessenkaart, zo kun je de ene week één keer trainen, een volgende week twee keer of een keer een weekje overslaan. Maar net hoe het jou uitkomt! Je zit dus niet vast aan een duur abonnement. Je sport bij Mom Moves al vanaf € 7,50 per les.

Babymassage & Back in shape

Zin om samen met je baby een korte cursus te doen? Wellicht is babymassage dan iets voor jullie. Elke baby reageert verschillend op massage. De een wordt juist actief terwijl de ander direct in slaap valt. Door babymassage bevorder je de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling van je kindje en een massage is goed voor de spijsvertering. Bij veel huilen of darmkrampjes kan de massage tot verlichting zorgen.

Naast het masseren doe je samen met je baby oefeningen om alvast weer back in shape te komen. Oefeningen waar je ook thuis verder mee aan de slag kunt. Wat ons betreft de perfecte combinatie van ontspannen en inspannen.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur en is opgebouwd uit elementen vanuit o.a. shantala massage, commode massage, holistische pulsen, reflexologie en spelmassage. Kijk op de website voor meer informatie en startdata.

Cursus ter voorbereiding op je bevalling

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling zit je goed bij Mom Moves. Naast dat je heerlijk kunt sporten kun je ook cursussen volgen ter voorbereiding op je bevalling. Dit kan in een korte cursus van een aantal bijeenkomsten met andere gezellige vrouwen of juist online zodat je je in je eigen omgeving kunt voorbereiden wanneer het jou uitkomt. Vaak wordt een dergelijke cursus (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar.

Coaching voor kersverse moeders

Het moederschap brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Voor de een verloopt de overgang naar het moederschap heerlijk moeiteloos en voor de ander is het best wel wennen. Veel vrouwen moeten echt weer even zoeken naar wie ze nu zijn. De zelfstandige sterke vrouw die goed in balans was en veel dingen wist te combineren, kampt als kersverse moeder ineens met onzekerheid, sombere gedachten of schuldgevoel. Het moederschap, vooral de periode met jonge kinderen, wordt soms ervaren als eenzaam, druk en best hard werken. Om dat goed aan te kunnen en vooral ook het plezier niet te verliezen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Lichaam en geest zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. En om je happy te voelen is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in beweging blijven. Naast de fysieke bootcamps en sportlessen die je bij Mom Moves kunt volgen, worden er ook (online) cursussen en coachingstrajecten aangeboden waar je vooral praktisch en met het mentale gedeelte aan de slag gaat.

Contact

Gratis proefles of meer informatie? Neem contact op met: info@mommoves.nl

Kijk op mommoves.nl, stuur een e-mail naar info@mommoves.nl of kijk op facebook facebook.com/mommoves

Mogelijk krijg je de (sport)cursussen ter voorbereiding op jouw bevalling (gedeeltelijk) vergoed van de verzekeraar.

Fit-zwanger!


 Fit-Zwanger

 

 

 

 

 

Wij (Rianne Braal – cesartherapeute & Monique Lubbers - fysiotherapeute) bieden een informatieve, sportieve en gezellige zwangerschapscursus. Wij vinden het beide erg belangrijk dat je als zwangere vrouw, op een eventueel aangepast niveau, kan blijven sporten.
Het is aangetoond dat zwangere vrouwen die sporten zich fijner voelen, een makkelijkere bevalling hebben en minder overgewicht hebben na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor je baby. Echter dient het sporten wel plaats te vinden op een verantwoorde en aangepaste wijze. Onze Fit-zwanger! cursus is een therapeutisch verantwoorde cursus die bestaat uit aangepaste fitness, voorbereidende oefeningen op de bevalling (weeën opvangen, ademhalings- en perstechnieken) en gerichte educatie.

De Fit-zwanger! cursus bestaat uit twee delen nl;

Het Fit-zwanger! gedeelte. Dit zijn negen lessen van anderhalf uur, incl. één partneravond. Tijdens elke les wordt in ongeveer een half uur de theorie omtrent de zwangerschap en bevalling behandeld en wordt er aansluitend een uur gesport.
Het Fit-mama! gedeelte. Dit zijn zes lessen na de bevalling waarvan de eerste een zeer gezellige baby-borel. Tijdens de rest van de lessen wordt gewerkt aan conditie en spierkracht.

De Fit-zwanger! cursus wordt gegeven op dinsdagavond in de Cereolfabriek, Everard Meijsterlaan 1b 3533 CK Utrecht.

Heb je liever een cursus die speciaal voor jou en je partner gegeven wordt dan is de  VIP-cursus wat je zoekt. Deze cursus van ongeveer drie uur wordt op afspraak bij jullie thuis gegeven. In de cursus wordt alle theorie behandeld die ook in de 'gewone' cursus zit maar dan gezellig op je eigen bank! De theorie wordt ondersteund door praktische tips en oefeningen voor je bekkenbodem en ademhaling. Inclusief cursusboek(je) om nog eens alles rustig na te lezen.

Fit-Mama!

Na je bevalling is het goed om weer te gaan bewegen. Echter is het belangrijk om eerst je basisconditie en je spierkracht van met name je romp en bekkenbodem weer in orde te krijgen.
De fit-mama! cursus bestaat uit 5 lessen weer in shape te komen. Lessen zijn gericht op kracht /uithoudingsvermogen en extra aandacht voor buik- en bekkenbodemspieroefeningen
De startdatum is afhankelijk van de bevaldata van de cursisten in de fit-zwanger! groep.

De fit-mama! cursus is een gedeelte van de fit-zwanger! cursus maar is ook als losse cursus te volgen.
Je komt dan in een bestaande fit-zwanger! groep. Je mag 6 weken na je bevalling starten met deze cursus.

Kijk voor meer informatie over de cursussen en startdata op www.fitzwangerenzo.nl
Of mail voor meer info naar info@fitzwangerenzo.nl

 

Klein geluk


Ben je zwanger of pas bevallen? Bij ons kan je terecht voor diverse cursussen en workshops waar je alles leert over (actief) zwanger zijn, bevallen, je kindje en babymassage. Ook zijn er workshops voor papa’s en opa & oma.

Onze zwanger & fitcursus bestaat uit een actief deel en een informatief deel. Hierbij komen alle facetten van de zwangerschap en de bevalling aan de orde. Ook is er een partnerles, waarbij de bevalling stap voor stap voorbij komt zodat je samen sterk staat als het zover is.

Na de bevalling volgen de post partum lessen, waarin je samen oefent om je lichaam weer actief en sterk te maken.

Wil je liever een verkorte versie, met extra veel informatie over de bevalling, dan kan je terecht bij de cursus zwanger & geïnformeerd.

Ook is het mogelijk om samen met je partner een privé cursus te volgen. We bepalen dan samen het programma om optimaal tegemoet te komen aan je wensen en behoeften.

De cursussen starten regelmatig en worden gegeven in Leidsche Rijn, Utrecht en Maarssen

www.kleingelukutrecht.nl

 

Sportstudio Bruis


 spinning

 

 

 

Spinning® lessen volgen gedurende je zwangerschap is veilig en houd je in conditie, zolang je weet hoe je de training aan pakt. Bij Sport Studio Bruis kunnen we je hierin begeleiden. We trainen namelijk op basis van hartslag en weten dus altijd waar de grenzen liggen.
Of je al langer traint, of net wilt beginnen, bewegen is gezond voor jou en je kind. Het doel van bewegen tijdens je zwangerschap is immers om fit te blijven. Of om juist fitter te worden.
Tijdens je zwangerschap is het niet de bedoeling dat je zwaar traint. Bewust trainen is de sleutel naar een fitter en gezonder lichaam.

Volg wel altijd het advies van je arts of verloskundige op, tijdens je zwangerschap.

Wat vuistregels voor het volgen van een de Spinning® les;

• Ben je Beginner?

Ook als je nog nooit op de Spinning fiets hebt gezeten, kun je mee doen. Laat je instructeur weten dat je voor het eerst bent en begin rustig. Na een aantal weken voel je je vaak al een stuk comfortabeler op de Spinning bike.

• Niet hijgen

Tijdens je Spinning les (of iedere andere inspanning) geldt, niet hijgen. Zuurstofrijk trainen noemen we dat. Dat betekent overigens niet dat het rustig peddelen is. Een compleet trainingsprogramma bestaat voor 80% uit zuurstofrijke training. Het betekent wel: serieus werken aan je conditie en spier/duurvermogen.

• Blijven zitten

Iedereen die fietst, weet dat een staande oefening op een fiets zwaarder is dan een zittende oefening. Misschien vraagt een staande oefening dan ook net teveel van je. Dit kun je oplossen door gewoon te blijven zitten.

• Drink voldoende

Dat betekent voor, tijdens en na de les drinken. Ongeveer één bidon voor, één tijdens en één na de les.

• Luister naar je lichaam

De aller belangrijkste regel bij iedere oefening. Vertrouw op je lichaam. Er zullen dagen zijn die makkelijker zijn dan anderen. Pas jezelf en je trainingsdoelen dan aan. Soms is een rustige wandeling alles wat je nodig hebt.

Je kunt altijd eerst een keertje komen proberen.

Bij Sport Studio Bruis betaal je geen inschrijfgeld en kun je per les of per maand betalen. Je kunt iedere maand stoppen. Maximale flexibiliteit dus. Verder hebben we ruimte om koffie of thee te drinken en wat met elkaar bij te praten. Zien we je snel?

Meer informatie?

www.sportstudiobruis.nl