Header

Samen bevallen

Samen bevallen

Welkom bij de cursus Samen Bevallen!
Wij geven al 35 jaar zwangerschapscursussen aan zwangere mét hun partner omdat wij geloven in de kracht van een team. De verloskundige zal tijdens jullie bevalling niet continue aanwezig zijn. Vooral in de beginfase van de bevalling zullen jullie de tijd veelal samen doorbrengen. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners geven we een actieve, coachende rol. Je blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Je kunt haar begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat.

Wij helpen jullie met deze voorbereidingen om jullie een zo goed mogelijke start als gezin geven, daar staan we voor!
Wij zijn Yvonne Henderson en Tegan Prins. Wij geven de cursus Samen Bevallen in Utrecht, Leidsche Rijn, Houten en Zeist.

De mini- en de complete cursus worden op verschillende dagen van de week gepland. Mail ons voor de mogelijkheden en startdata.  Ook zijn er mogelijkheden voor de herhalingscursus als je al eerder een cursus hebt gevolgd.
Ook kan je kiezen voor de privé-cursus wanneer jullie weinig tijd hebben of liever niet in een grote groep de cursus willen volgen.
Voor meer vragen mag je bellen of mailen.

We also give the course in English. For more information call or Email us.

utrecht@samenbevallen.nl
06-41849593
www.samenbevallen.nl

Locatie cursus is de kinderdagopvang Kindergarden in Utrecht, Leidsche Rijn, Zeist of Houten. (www.kindergarden.nl)

Fitmomz Utrecht


Fitmomz

Fitmomz Utrecht Is een pre en postnatale studio in Overvecht, vlakbij het centrum van Utrecht.
Aanbod tijdens zwangerschap:

Cursus Zwanger met Body & Mind
Een prachtige alles in één zwangerschapscursus waarbij aandacht is voor zowel beweging/houding als ontspanning maar ook voor ademhalingstoepassingen, natuurlijke pijnbestrijding/tegendruk bij weeën, bevalfases en praktische zaken. Leer nu al contact maken met je kindje en vergroot de kans op een voorspoedige bevalling en kortere herstelperiode.

Zwangerschapscursus van 1 ochtend of middag naar keuze
Priveecursus van 3 a 4 uur samen met je partner. Hoe herken je wanneer de bevalling begint, hoe kun je samen ademen en ontspannen wat kun je doen tegen bekken- of weeënpijn en waarover hebben jullie zelf nog vragen? Ideaal voor drukke koppels! Zwangerschapsarrangement
Dit is de priveecursus gevolgd door een welverdiende massage voor de aanstaande mama.

Zwangerschapsmassage
Een heerlijke massage op een tafel met uitsparing voor de buik en borsten. Dit kan helpen bij ontspanning van spieren, tegen overmatige vochtophoping, bij stofwisseling (goed voor baby!), bevordert doorbloeding van organen en goede nachtrust.

Na de bevalling:
2-Gethercise
Weer veilig leren sporten na je bevalling? Doe het met je baby samen en stimuleer de motoriek en reflexen van je kindje (opduwen, omrollen, kruipen, staan) terwijl je zelf fit wordt. (vanaf 6 weken tot +/- 1 jaar).

Meer informatie en een aanmeldingsformulier vind je op
www.fitmomzutrecht.nl
Adres: Taagdreef 130, (1e verdieping Squash Utrechtgebouw), Tel:06-39879904 Contactpersoon/docent: Georgina Baert.

 

Mom moves


Mom Moves: Cursus ter voorbereiding op je bevalling

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling zit je goed bij Mom Moves. Naast dat je heerlijk kunt sporten kun je ook cursussen volgen ter voorbereiding op je bevalling. Dit kan in een korte cursus van een aantal bijeenkomsten met andere gezellige vrouwen of juist online zodat je je in je eigen omgeving kunt voorbereiden wanneer het jou uitkomt. Vaak wordt een dergelijke cursus (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar.

Korte Cursus Bevalt Goed!

Wil je je graag goed voorbereiden op jouw bevalling? Vind je het best een beetje spannend wat je allemaal te wachten staat? Dan is de korte cursus Bevalt Goed! een aanrader voor jou. In deze cursus staat het leren vertrouwen op jouw lichaam centraal, met als doel een zo natuurlijk verloop van de bevalling. Tijdens deze informatieve cursusavonden bereid je je voor op de geboorte van je kindje en op het moederschap. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en al jouw vragen. Daarnaast ontmoet je uiteraard ook andere zwangeren waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Ben je al een keer eerder bevallen dan is dit ook een mooie gelegenheid om alles weer op te frissen en stil te staan bij je zwangerschap.

Wat je leert in deze cursus
• verloop van de zwangerschap en veranderingen in je lichaam
• fases van een bevalling aan de hand van Birth Atlas
• drie basis ademhalingstechnieken tijdens zwangerschap en bevalling
• bevalhoudingen
• klassieke persmethode
• omgaan met eventuele pijn
• yogahoudingen voor ontspanning, kracht, balans & vertrouwen

Voor wie?
Dames vanaf ca. 26-30 weken zwangerschap. Kijk voor meer info, kosten en startdata op www.mommoves.nl

Mom Moves: Babymassage & Back in shape

Zin om samen met je baby een korte cursus te doen? Wellicht is babymassage dan iets voor jullie. Elke baby reageert verschillend op massage. De een wordt juist actief terwijl de ander direct in slaap valt. Door babymassage bevorder je de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling van je kindje en een massage is goed voor de spijsvertering. Bij veel huilen of darmkrampjes kan de massage tot verlichting zorgen.

Naast het masseren doe je samen met je baby oefeningen om alvast weer back in shape te komen. Oefeningen waar je ook thuis verder mee aan de slag kunt. Wat ons betreft de perfecte combinatie van ontspannen en inspannen.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur en is opgebouwd uit elementen vanuit o.a. shantala massage, commode massage, holistische pulsen, reflexologie en spelmassage. Kijk op de website voor meer informatie en startdata.

Coaching voor kersverse moeders

Het moederschap brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Voor de een verloopt de overgang naar het moederschap heerlijk moeiteloos en voor de ander is het best wel wennen. Veel vrouwen moeten echt weer even zoeken naar wie ze nu zijn. Naast de fysieke bootcamps en sportlessen die je bij Mom Moves kunt volgen, worden er ook (online) cursussen en coachingstrajecten aangeboden waar je vooral praktisch en met het mentale gedeelte aan de slag gaat.

Mom Moves: flexibel buitensporten tijdens en na je zwangerschap!

Ben je zwanger, pas bevallen of al een poosje moeder? Bij Mom Moves sport je in de frisse buitenlucht in de Utrechtse parken onder begeleiding van deskundige trainers. Zij weten precies wat je allemaal kunt doen tijdens je zwangerschap of als je al bevallen bent. Je traint met gezellige vrouwen op een veilige en verantwoorde wijze. Je kunt aansluiten bij Mom Moves gedurende je hele zwangerschap en ook na je bevalling. Er zijn ook intensieve Back in Shape (Back on Track) trainingen.

Nu ook indoor workouts zoals Zwanger DanceFit, Belly Balance en Zwangerschapsyoga

Flexibele lessenkaart
Mom Moves is flexibel: je koopt een flexibele lessenkaart, zo kun je de ene week één keer trainen, een volgende week twee keer of een keer een weekje overslaan. Maar net hoe het jou uitkomt! Je zit dus niet vast aan een duur abonnement. Je sport bij Mom Moves al vanaf € 7,50 per les.

Contact
Gratis proefles of meer informatie? Neem contact op met: info@mommoves.nl

Kijk op mommoves.nl, stuur een e-mail naar info@mommoves.nl of kijk op facebook facebook.com/mommoves

Mogelijk krijg je de (sport)cursussen ter voorbereiding op jouw bevalling (gedeeltelijk) vergoed van de verzekeraar.

 

On demand zwangerschapscursus


Weekend zwangerschapscursus Twente

ondemand1

Hoe werkt de cursus?
De weekendcursus is ideaal voor stellen die weinig tijd hebben, zich toch goed willen voorbereiden en nog even een weekendje samen weg willen voordat de baby komt.

 

   

 

Waar?
De B&B 't Oorbeck is gevestigd in een historische familieboerderij die voor het eerst wordt genoemd in documenten uit 1338. De boerderij ligt aan de rand van een bos op het platteland van Twekkelo, op slechts 6 km van het centrum van Enschede.
www.oorbeck.nl

Ze scoren een 9,6 op Booking.com

 Alle landelijke accommodaties hebben een uitzicht op de tuin. Ze beschikken allemaal over een flatscreentelevisie, originele elementen, zoals houten balken, en een eigen badkamer met een douche en/of bad.

on demand1

 

 

 

 

 

Wat te verwachten voor de cursusprijs van € 495 per stel?
2 overnachtingen met ontbijtbuffet
2 keer lunchbuffet op za en zo
5 lessen van 2 uur over zwangerschap, bevalling, voeding kind en herstel moeder.
Al het drinken en versnaperingen gedurende dit weekend
Gratis Wifi
Fietsen staan voor u klaar mocht u een stukje in de bosrijke omgeving willen fietsen
Wandel- en fietskaarten
Cursusinformatie om thuis nog eens na te slaan

Indeling weekend
Vrijdag
U kunt vanaf 15.00 uw kamer in, mocht u eerder willen neem dat s.v.p. contact op met uw gastvrouw. Is uw kamer niet gebruikt de voorgaande dag, dan kunt u al eerder gebruik maken van uw kamer.

20.00 – 22.00 : De eerste les van de cursus.

Zaterdag
10.00 – 12.00 : De tweede les van de cursus.20.00 – 22.00: De derde les van de cursus.

Zondag
10.00 – 12.00: De vierde les van de cursus.

13.30 – 15.30: De vijfde les van de cursus

Planning weekenden
Iedere 2 maanden staat er een groepsweekend ingepland. Mocht u tijdens deze weekenden niet kunnen, dan is een privé weekend of midweek mogelijk. Neemt u daarvoor svp contact op met Annette Mijnheer 074-2437632 of annette@twekkelo.nl

De planning van de weekenden kunt u vinden op onderstaande link.
www.samenbevallen.nl/zwangerschapscursus-2/weekendcursus/twente/

 

Van Buik tot Baby


Van Buik tot Baby® zijn de zwangerschapscursussen van de Groeisprong®. Zoek je een cursus die je samen met je partner kunt volgen? Die je niet alleen voorbereidt op de bevalling, maar ook op de eerste periode met jullie baby? Zoek je een cursus die je zelf op maat kunt samenstellen? Dan is Van Buik tot Baby dé zwangerschapscursus voor jullie.

 Bij Van Buik tot Baby kun je alles leren wat je nodig hebt voor je bevalling en voor die eerste intensieve maanden samen met je baby. Ben je zwanger van een tweede of volgende kindje? Volg dan de korte en krachtige opfriscursus. Bij de Groeisprong kun je daarnaast terecht voor een massage en natuurgeneeskundig advies rondom je zwangerschap en voor je baby.

Are you looking for antenatal lessons in English? With someone who can give you all the information you need on giving birth in the Netherlands? Van Buik tot Baby Childbirth Course is for you!

Kijk op www.groeisprong.nl voor alle mogelijkheden!
Contactpersoon: Claudia van Wezel, tel. 06 – 156 32 745.

De Zwangere Zaak


 Zwangere zaakVoor workshops en trainingen van zwanger tot school.
Zoek je een actieve, nuchtere en leuke cursus om je voor te bereiden op je bevalling, wil je gezellig en verantwoord komen sporten, wil je je heerlijk laten masseren of zoek je een leuke cursus samen met je kind?
Je bent van harte welkom bij De Zwangere Zaak!

 

Zwangerschapscursussen:
ZwangerActief: nuchtere, praktische en actieve voorbereidingscursus op je bevalling; 6 delen voor je bevalling (incl. partnerworkshop) en 1 deel na je bevalling.
Compact Cursus: in 2 delen kort en praktisch je bevalling voorbereiden
Partnerworkshop: in één avond samen met je partner praktisch jullie bevalling voorbereiden (kan ook in combinatie met de Compact Cursus)
Fitfor2: sport voor zwangeren onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaMix: sport voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaYoga: yoga (puur oefeningen doen) voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Massage voor zwangeren en mama’s op een speciale tafel waardoor iedereen op zijn buik kan liggen genieten!!

Mamacursussen:
Back in Shape: de echte basis training direct na je bevalling! Bekkenbodem, buik, bekken weer verantwoord in balans brengen onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
FemmeFit: sporten voor mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Opvoedworkshops: leuke, praktische en direct toepasbare workshops en trainingen over opvoeden
EHBO workshop: van vingerverband tot reanimeren leren in één workshop

Kindercursussen:
Babymassage: hmmmmmm! Echte quality time voor jou en je kind! Zowel een 4-delige als 2-delige workshop.
Babymassage voor papa’s: workshop voor alleen papa’s
Hansje Pansje BabyGym: van 6-12 maanden; samen beleven en plezier maken, binnen de mogelijkheden van jouw kind op dat moment.
Hansje Pansje DreumesGym: samen beleven en plezier maken met je kind van 1,5-2,5 jaar
Hansje Pansje Peuter Gym: samen beleven en plezier maken op een thema van 2-4 jaar

Graag tot ziens bij www.dezwangerezaak.nl!

Vol vertrouwen bevallen


volvertrouwenComplete en praktische zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner. Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van je bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt veel praktische tips en leert technieken die je bij de bevalling kunt toepassen.
De avond begint om 20.00 uur tot 22.00 uur en de kosten bedragen 70 euro per stel.
Inschrijven kan telefonisch of via het inschrijfformulier op de website.

Caroline Beenders,
tel.nr: 06-24646296.
caroline@volvertrouwenbevallen.nl
www.volvertrouwenbevallen.nl

Zwanger-etcetera


 zwangeretcetera

 

 

Zwanger-etcetera organiseert in Maarssen zwangerschapscursussen op maat en cursussen voor baby’s van 0 tot 1 jaar en peuters van 1 tot 3 jaar. Het leuke van het cursusaanbod is dat je begint rond 25-30 weken zwangerschap en dan cursussen kunt blijven volgen tot je kindje 3 jaar is. Voor een overzicht van het aanbod van alle cursussen , opbouw en duur van de cursussen, locaties, tijden en kosten: www.zwanger-etcetera.nl

Marja Schikker
Er verandert zoveel voor tijdens en na de bevalling dat het haast niet te bevatten is.
Daarom gaan wij in een vaste groep zoveel mogelijk onderwerpen rondom de bevalling behandelen zodat je optimaal voorbereid aan de bevalling en de tijd daarna kunt beginnen.
Tips, tricks en fun zijn de trefwoorden.
De baby- en peutercursussen zijn ontstaan als logisch vervolg op de zwangercursus.
Het is ontroerend om de verwondering bij de moeders en de groei van hun kindjes te zien en hoe de moeders elkaar in dat proces tot steun zijn.
Ik gooi al mijn kennis en ervaring in de groep en ga ervoor om er een leuke en leerzame cursus van te maken.
Tot ziens bij een cursus van zwanger-etcetera van Marja Schikker.

 Zwangeretcetera2