Actifytaal Fysiotherapie

SPORTIEF EN ZWANGER? KOM NAAR ZWANGER-STERK BIJ ACTIFYTAAL FYSIOTHERAPIE

Zwangersterk” is een informatief traject van 5 lessen waarin fysiotherapeut Brigitte je meeneemt in de wereld van zwangerschap en de daarbij horende bevalling en kraamweek. 
 
Voel je je soms wat onzeker over wat wel en niet kan in het dagelijks leven en sport? 
 
Brigitte neemt je mee in het proces van zwangerschap waarin zij alles vertelt over de verandering van je lichaam en de bevalling en hoe je deze tijd zo goed en sterk mogelijk door kan komen. 
 
Tussen 33-36 weken plan je één uur een partnersessie in waarin we het proces van de bevalling nogmaals uitleggen, zodat alles “on top of mind is” wanneer je dit nodig hebt.
 

Wij geloven dat als je je lichaam beter begrijpt, je fitter blijft tijdens de zwangerschap en het herstel ná de zwangerschap ook voorspoediger zal gaan. 

Je leert alles over zaken als bekkenbodem, instabiliteit, belastbaarheid, ademhalingstechnieken en over de veranderingen in je lijf voor, tijdens en na de bevalling. Tevens wijden we een volledige les aan alles rondom de bevalling en alles wat erbij komt kijken, zodat je het proces beter leert begrijpen. 

Met maximaal 4 vrouwen word je van kennis voorzien. Zo kunnen we jou op een prettige manier persoonlijke begeleiden tijdens je zwangerschap.

De les is deel te nemen vanaf 20 weken. 

Welke resultaten heb je na deze cursus gerelateerd aan sport en zwangerschap?

Les 1: Je weet alles over: Houding en beweging gecombineerd met stabiliteit. Je leert hoe de training bekkenbodem toe te passen in het dagelijks leven en in je sport.

Les 2: Hier ligt de focus op ademhaling en leert dit te combineren met de verschillende baarposities, die je kunt gebruiken tijdens de bevalling om pijn op te vangen.

Les 3:  Het proces van de bevalling van begin tot eind en alle fases die daarbij horen.

Les 4: Het kraambed/kraamweek, hoe kun je rustig terugkomen naar trainen en met welke oefeningen je wanneer mag starten.

Les 5: Partnerles om één op één met je partner alle vragen te stellen, het proces van de bevalling en de highlights te bespreken en ook hem of haar voor te bereiden op wat komen gaat. Zo vormen jullie samen een hecht team en kunnen jullie met vertrouwen de bevalling in gaan. 

De laatste les kun je zelf samen met je partner inplannen tussen week 33-36.

Wanneer:  Start nieuwe 4weekse cursus elke 4e maandag van de maand van 19:45 tot 20:45 

Op de Weerdsingel oostzijde 8 te Utrecht.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.