Actifytaal Fysiotherapie

SPORTIEF EN ZWANGER? KOM NAAR ZWANGER-STERK BIJ ACTIFYTAAL FYSIOTHERAPIE

Speciaal voor alle fitte mama’s in wording is er nu: Zwanger-Sterk.

Het verschil met Zwangerfit? Wij werken graag met sporters, die al fit zijn en dat ook willen blijven, zodat sporten onderdeel is van de zwangerschap, maar dan verantwoord.

“Zwangersterk” is een traject van 4 weken waarin fysiotherapeut Brigitte je laat zien wat er met je lijf gebeurd tijdens de zwangerschap en de bevalling. Hoe je deze bijzondere tijd zo fit mogelijk doorkomt? Na deze 4 weken en net voor je bevalling plan je één uur een partnersessie in, zodat alles “on top of mind is” als je dit nodig hebt.

Wij geloven dat als je je lichaam beter begrijpt, je fitter blijft tijdens de zwangerschap en het herstel ná de zwangerschap ook voorspoediger zal gaan. Je leert alles over zaken als bekkenbodemstabiliteit, belastbaarheid, ademhalingstechnieken en over de veranderingen in je lijf voor, tijdens en na de bevalling. Onder deskundige begeleiding leer je trainen op een niveau dat past bij jouw sportieve levensstijl en welke voor jouw lichaam verantwoord is. De les is deel te nemen vanaf 16 weken.

Met maximaal 8 sportieve vrouwen wordt je van kennis voorzien. Zo kunnen we jou op een prettige manier persoonlijke begeleiden tijdens je zwangerschap.

Welke resultaten heb je na deze cursus gerelateerd aan sport en zwangerschap?

Les 1: Je weet alles over: Houding en beweging gecombineerd met stabiliteit. Je leert hoe de training bekkenbodem toe te passen in je sport?

Les 2: Je gaat bekend zijn met ademhaling en combineert dit met weet hebben van welke houdingen je kan gebruiken tijdens de bevalling om pijn op te vangen.

Les 3: In welke fase pas je wat toe aangaande uitdrijvingsperiode, pershoudingen en perstechniek.

Les 4: Het kraambed, kennis wanneer en met welke oefeningen we weer starten met trainen.

Les 5: Partnerles om één op één met je partner alle vragen te stellen, de highlights te bespreken en ook hem of haar voor te bereiden op wat komen gaat. Zo vormen jullie samen een hecht team.

De laatste les kun je zelf samen met je partner inplannen rond week 35.

Wanneer: Start nieuwe 4weekse cursus op dinsdag 5 april van 19:00 tot 20:00

Op de Weerdsingel oostzijde 8 te Utrecht.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.