Actifytaal Fysiotherapie

SPORTIEF EN ZWANGER? KOM NAAR ZWANGER-STERK BIJ ACTIFYTAAL FYSIOTHERAPIE

“Zwangersterk” is een traject van 5 lessen waarin fysiotherapeut Brigitte je laat zien wat er met je lijf gebeurd tijdens de zwangerschap en de bevalling. 
Is sport je lust en leven en voel je je soms wat onzeker over wat wel en niet kan met trainen? 
Brigitte neemt je mee in een traject van vijf weken waarin zij alles vertelt rondom de zwangerschap en de bevalling en hoe je deze tijd zo goed en sterk mogelijk door kan komen. 
Voor je bevalling plan je één uur een partnersessie in waarin we het proces van de bevalling nogmaals uitleggen, zodat alles “on top of mind is” als je dit nodig hebt.

Wij geloven dat als je je lichaam beter begrijpt, je fitter blijft tijdens de zwangerschap en het herstel ná de zwangerschap ook voorspoediger zal gaan. 

Je leert alles over zaken als bekkenbodemstabiliteit, belastbaarheid, ademhalingstechnieken en over de veranderingen in je lijf voor, tijdens en na de bevalling. 

Met maximaal 6 sportieve vrouwen wordt je van kennis voorzien. Zo kunnen we jou op een prettige manier persoonlijke begeleiden tijdens je zwangerschap.

De les is deel te nemen vanaf 16 weken. 

Welke resultaten heb je na deze cursus gerelateerd aan sport en zwangerschap?

Les 1: Je weet alles over: Houding en beweging gecombineerd met stabiliteit. Je leert hoe de training bekkenbodem toe te passen in je sport?

Les 2: Je gaat bekend zijn met ademhaling en combineert dit met weet hebben van welke houdingen je kan gebruiken tijdens de bevalling om pijn op te vangen.

Les 3:  Het proces van de bevalling van begin tot eind en alle fases die daarbij horen.

Les 4: Het kraambed, kennis wanneer en met welke oefeningen we weer starten met trainen.

Les 5: Partnerles om één op één met je partner alle vragen te stellen, het proces van de bevalling en de highlights te bespreken en ook hem of haar voor te bereiden op wat komen gaat. Zo vormen jullie samen een hecht team.

De laatste les kun je zelf samen met je partner inplannen rond week 35.

Wanneer:  Start nieuwe 4weekse cursus elke 4e dinsdag van de maand van 19:00 tot 20:00 

Op de Weerdsingel oostzijde 8 te Utrecht.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.