Bengkung Belly Binding & Kraammassage

Liefdevolle ondersteuning in de kraamtijd

Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Iedereen is benieuwd naar de baby, maar wie zorgt er voor jou in deze postpartum periode?

Je bent net bevallen en er komt misschien een hoop op je af deze eerste dagen als kraamvrouw. Naast dat er een kindje is geboren, maak jij ook een grote transformatie door: er is (opnieuw) een moeder geboren! Gun jezelf momenten van rust, warmte en ontspanning met een kraammassage of Bengkung Belly Binding behandeling om je herstel in de kraamtijd de ondersteunen.

Bengkung Belly Binding is het inbinden van de buik en heupen van een pas bevallen vrouw, volgens een Maleisische methode. Hierbij wordt een lange doek van ongeveer 17 meter gebruikt. Voorafgaand hoort daar een buikmassage met warme olie en verwarmende moxa bij. Het is een prachtige ondersteuning in de postpartum periode ter bevordering van het herstel.

Na de geboorte ontstaat er veel ruimte in je buik: dit kan fysiek  en emotioneel anders voelen na negen maanden je kindje te hebben gedragen. Daarnaast moeten al je organen en spieren weer langzaam op hun plek komen en kan je bekkengebied nog instabiel zijn. Het inbinden van de het bekken- en buikgebied bevordert het herstel van de kraamvrouw doordat het helpt met bloed, vocht en lucht te laten afvoeren. Bovendien geeft het stevigheid die je spieren nog niet kunnen bieden waardoor je een betere houding aan kunt nemen tijdens bijvoorbeeld borstvoeding. Ook helpt het je te herinneren aan zoveel mogelijk (bed)rust. Het warm houden van je lichaam (vandaar ook de massage met warme olie en moxa) is erg belangrijk in de kraamperiode.

Een kraammassage is tevens een mooie ondersteuning van het herstel: het helpt je te landen en weer contact te maken met je lichaam door liefdevolle aanraking, de geboorte te integreren, en ook hier weer de ruimte te geven aan alle emoties die bij deze fase van het prille moederschap langs kunnen komen. Een kraammassage is ontspannend, helpt vocht en lucht af te voeren, en kan tevens helpen bij borstvoeding door massage van de borsten indien gewenst.

Naast alle fysieke voordelen van een massage en het belly binden, kan het fijn zijn om van de behandeling een speciaal moment te maken, een klein ritueel. Je sluit een belangrijke fase in je leven af: een zwangerschap van negen maanden en start met een nieuwe fase door de geboorte van je kind.

Graag kom ik je verwarmen, masseren en/of inbinden. Ik hoop dat je je gedragen voelt en de behandeling als ondersteunend ervaart, zowel fysiek als emotioneel. Het is een moment voor jou, om te landen, zakken en alle emoties er te laten zijn. Meer informatie vind je op mijn website www.mindyourbirthdoula.nl of stuur me direct een mailtje om een afspraak voor een of meerdere sessies te maken.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!
Liefs, Mindy

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.