DOULA TESSA

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Een liefdevolle aanraking zorgt ervoor dat we een diep gevoel van geluk ervaren, het versterkt ons immuunsysteem, het verminderd pijn en angst en kan zorgen voor minder depressieve gevoelens.
Wanneer je zwanger bent veranderd je lichaam en samen met alle hormonen kan je lichaam wel wat aandacht gebruiken. Het is een unieke periode in je leven en dan is het fijn als je hier optimaal van kan genieten. Door alle hormoonwisselingen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de bevalling. Door deze veranderingen kan het zijn dat je sneller moe bent en dat je soms lichamelijke klachten kunt ervaren, zoals pijn in je nek en schouders, je rug, je kunt last krijgen van bekkenklachten, je kunt meer vocht gaan vasthouden en je kan een slechtere nachtrust ervaren.

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Massage zorgt ook voor een stroom aan hormonen die je een gevoel van geluk geven en je spieren heerlijk laat ontspannen.
Tijdens een massage kun je een beetje slaperig worden en krijg je soms het idee dat je even ‘weg’ bent. Je bent dan juist in het hier en nu, alleen je herengolven nemen zodanig af dat je in een staat komt wat ook de Delta-staat heet. Dit is een staat van diepe slaap, maar deze staat zorgt ervoor dat je bewustzijn nog wel actief is, in de nacht is dit niet het geval. Je ervaart bewust een diepe ontspanning, zonder besef van tijd of ruimte, maar wel het besef van gemasseerd te worden. In deze Delta-staat wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam geactiveerd, ofwel een boost voor je immuunsysteem.

De voordelen van massage op een rijtje:
• Activeert het zelfhelend vermogen.
• Stimuleert het geluksgevoel.
• Verlaagt de bloeddruk.
• Geeft energie.
• Stimuleert de doorbloeding.
• Verbetert de balans tussen lichaam en geest.
• Maakt je bewuster van je eigen lichaam.
Vanaf een zwangerschapsduur van 14 weken kan je worden gemasseerd. Je kunt een massage aan huis boeken, maar dit kan ook op locatie in Nieuwegein. Ik heb een speciale tafel die gemaakt is voor de zwangere en heeft uitsparingen voor de borsten en de buik. Hierdoor kan ik je masseren, terwijl je heerlijk ontspannen op je buik ligt en je buik tegelijkertijd wordt ondersteund.
Ik stem de massage af op jouw wensen, zodat jij je comfortabel voelt en je volledig kunt ontspannen.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.