Doula Tessa

DOULA EN ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Mijn naam is Tessa Aldewereld en ik ben actief als doula en masseur onder de naam Doula Tessa in Nieuwegein e.o.

Zwanger zijn en bevallen is een life changing event. Er vinden veel veranderingen in je lichaam plaats, zo ook in je emoties en in je gevoelens. De geboorte van je kindje is een gebeurtenis wat je nooit meer vergeet en je hele leven bij je draagt. Dat vraagt om een geboorte die je als positief hebt ervaren. Wanneer je ontspannen zwanger bent en vanuit ontspanning kunt bevallen heeft dit direct effect op jouw kindje en op jou als moeder. Vanuit een ontspannen staat, kan er een fijnere hechting ontstaan tussen jou en je kindje.

Vanuit liefde, open- en eerlijkheid help ik jou te ontspannen en te vertrouwen in je eigen lichaam.
De zwangerschap en de geboorte zijn een blauwdruk voor de pasgeborene, maar niet alleen het kindje wordt geboren. De moeder wordt ook geboren. Dat vraagt om een omgeving waarin ontspanning, liefde, vertrouwen en regie een belangrijke rol spelen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de geboorte.

Elke zwangere, elke zwangerschap en elke bevalling is anders. De begeleiding is dan ook voor iedereen verschillend. Tijdens een kennismaking kunnen we bepalen of er een klik is. En wanneer die er is, gaan we elkaar gedurende het hele traject leren kennen. Er is ruimte om onze wederzijdse verwachtingen uit te spreken en ik zorg voor een zo ontspannen mogelijke sfeer, zodat je gewoon jezelf kunt zijn. Ik stel mezelf open op en voel aan waar de behoefte ligt in de begeleiding.
Ik ben geen vervanging van de partner. Ik ben er juist om ook de partner te ondersteunen tijdens de bevalling. Ik kan de partner begeleiden in hoe jou te ondersteunen tijdens de bevalling, zodat we echt als een team samenwerken. Tijdens de gesprekken voorafgaand aan de bevalling, bereid ik jullie hier beide op voor.

Als doula zal ik je begeleiden in het maken van keuzes en opties die er zijn tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling, zodat jij leert vertrouwen op je eigen lichaam en de regie kunt houden over jouw zwangerschap en bevalling. Samen met jou (en je partner) werken we aan een ontspannen en liefdevolle zwangerschap en geboorte, waar je positief op terugkijkt. Waar je de rest van je leven kracht uithaalt en meeneemt in de opvoeding van jouw kindje.

Wanneer je gaat bevallen, ben ik bij jou vanaf het moment dat jij dit wenst en ik ga pas weg wanneer jij, je kindje en je partner hier klaar voor zijn. Ik ondersteun je bij de bevalling waar dit nodig is, geheel afhankelijk van de situatie en wat jouw wensen zijn. Ik voel aan wat je nodig hebt en waar ik jou kan begeleiden om je in je kracht te zetten, zodat je de transitie naar het moederschap kunt maken. En zodat je met een positief gevoel kunt terugkijken op de geboorte van je kindje.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.