Liese van Dam

Liese van Dam

Praktijk voor Yoga & Ayurveda

Natuurgeneeskunde

Wil jij voor, tijdens én na de zwangerschap je voeding en leefstijl af stemmen op het meest optimale voor jou en jouw baby? Of heb je klachten zoals brandend maagzuur, obstipatie, ochtendmisselijkheid, restless legs en beenkrampen waar je graag verandering in wilt zien?

Ayurveda ziet zwangerschap en vruchtbaarheid als één van de ultieme tekenen van gezondheid en vitaliteit. En een heel bijzonder moment in het leven van een mens waarin nieuw leven wordt geschept en gekoesterd. De zorg tijdens de zwangerschap vanuit de Ayurveda is gericht om het gehele proces van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ouder(s) worden te ondersteunen. Voeding speelt hierin een grote rol, evenals oliemassages, leefstijl en Yoga. Wanneer gewenst kunnen kruidenpreparaten ingezet worden om zwangerschapsklachten verminderen en jouw baby zo goed mogelijk te voeden en laten groeien.

Je bent in ieder stadium van de zwangerschap welkom. Uiteraard hoe eerder in de zwangerschap je komt des te meer profijt je hebt van deze balancerende en voedende methode.

Yoga tijdens en na de zwangerschap
Je leert specifieke oefeningen waardoor spieren elastisch worden en je op de juiste manier gaan ondersteunen zodat dit je helpt tijdens de zwangerschap, je bevalling en in de postnatale periode. Ademhalingsoefeningen vormen altijd onderdeel van de les en de les eindigt altijd met een diepe, weldadige ontspanning.

Deze privélessen geef ik in de Birthligh methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. Deze manier van lesgeven kenmerkt zich door bewegingen klein en effectief te maken, met veel aandacht voor het gehele lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring, met of zonder klachten.

Je kunt deze privélessen tijdens de gehele zwangerschap starten. Hoe eerder je kunt komen des te meer profijt en kans dat je dat wat je leert kunt toepassen tijdens de bevalling.

Kijk voor meer informatie op www.liesevandam.nl

Ik ben geschoold als Ayurvedic Practitioner en Birthlight pre- en postnataal yogadocent. Ik volg geregeld bijscholingen op het gebied van vrouwengezondheid en hormonen.

Praktijkadres:
Amsterdamsestraatweg 128-134
3513 AL Utrecht
www.liesevandam.nl
Tel. 06-19 05 1283

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.