Prikkelpracht

Prikkelpracht

praktijk voor (kinder)coaching en begeleiding

Prikkelpracht: zwanger en er is iets met je kind

  • is er tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling een aandoening bij je kindje gevonden?
  • heb je al een kindje met een aandoening en zit je in dubio of je nog een keer zwanger wilt worden?
  • heb je al een kindje met een aandoening en ben je tijdens de volgende zwangerschap heel bang of onzeker of vind je het moeilijk om vertrouwen te hebben?

Prikkelpracht is een praktijk voor coaching en begeleiding die zich richt op gezinnen met een kindje met een aandoening. Zodra er bij je kind een diagnose gesteld wordt, betreed je een wereld die je waarschijnlijk nog niet kende. Als er tijdens de zwangerschap een aandoening bij je kind wordt ontdekt, heeft je kindje soms nog eerder een diagnose dan dat jullie een naam hadden bedacht. De wereld op zijn kop. Als het voor 24 weken is, krijg je de vraag voorgelegd of je de zwangerschap wilt voortzetten. Wat een onmogelijke keuze!

Het kan een hele toer zijn om je weg te vinden in dit hele circus. Je partner reageert misschien heel anders dan jij. Hoe blijf je een team? Je omgeving geeft wellicht goedbedoelde maar niet altijd handige adviezen. Hoe blijf je daarin je eigen gevoel volgen? Je wilt de babykamer inrichten, maar het is met een dubbel gevoel: komt hij hier straks wel in te liggen? Voel je je schuldig, boos, verdrietig, alles tegelijk? En dat allemaal naast de zwangerschapshormonen die je er al gratis bij had gekregen.

Of misschien heb je al een kindje met een aandoening. En twijfel je of je nog een keer zo’n achtbaan aan kan en wilt gaan. Ben je bang dat je volgende kindje ook iets heeft. Vraag je je af of het genetisch is en wat de kansen zijn dat er weer iets misgaat. Misschien wil je partner iets anders dan jij. Of ben je wel weer zwanger, maar ben je zo bang dat je helemaal niet durft te genieten. En ben je wellicht ontzettend gespannen voor de 20 weken echo van dit kindje.

Prikkelpracht kan je helpen in het traject om bij je eigen gevoel te komen en te blijven. Zodat je straks als je baby er is, zoveel mogelijk hebt gedaan om zelf je eigen krachten te kennen en er volledig te zijn voor je kindje. En zodat je toch zoveel mogelijk van je zwangerschap en kraamtijd kan genieten.

Prikkelpracht is opgericht door Marianne Versaevel, (kinder)coach en counselor bij rouw. Marianne is moeder van 3 zoons (2009, 2012 en 2014). Haar oudste zoon is geboren met een chronische aandoening die tijdens de 20 weken echo is ontdekt.

Prikkelpracht werkt (nog) niet op een vaste locatie en kan voor de coaching bijvoorbeeld bij je thuis komen, op je werk of op een andere plek die we samen afspreken.

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Want als er geen klik is, gaat het ook niet werken. Neem gerust contact op als je meer wilt weten of kijk eens rond op mijn site:
www.prikkelpracht.nl | info@prikkelpracht.nl | 06 – 14 39 61 34

 
 
Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.