Matersense

Begeleiding, bezinning, rituelen

Moeder worden brengt een enorme verandering in je leven. Niet alleen wat betreft het dagelijks leven dat totaal anders wordt. Ook de verbinding met jezelf, met je lijf en met de wereld om je heen kunnen een heel andere kleur krijgen. Als je voelt dat je zwangerschap of bevalling diep ingrijpend is voor wie je bent en hoe je in het leven staat, kan het fijn zijn om bewust aandacht te schenken aan je ervaringen. Wat betekent het (wordend) moederschap ten diepste voor je? Wat betekenen die intens mooie en soms verschrikkelijk moeilijke ervaringen in jouw levensverhaal? Hoe vind je jezelf weer terug in je totaal veranderde leven?
Als je ruimte vindt om er echt bij stil te staan en dicht bij jezelf te zijn, blijkt welke kracht er schuilt in je ervaringen. Die ruimte bied ik in de vorm van begeleiding, bezinningsgroepen en persoonlijke rituelen.

Begeleiding is er voor jou en/of voor jou en je partner samen. Het is geen coaching of therapie, maar begeleiding op het gebied van spiritualiteit en zingeving. Met andere woorden: jouw eigen antwoorden vinden op wat het leven je brengt.

Een voorbeeld van een bezinningsgroep is de zwangerschapscursus In je kracht!. Daarin sta je samen met andere vrouwen stil bij de nieuwe thema’s die de zwangerschap in je leven brengen. Daarnaast verbind je je met je lijf. Oefening daarin helpt om wanneer er tijdens je bevalling gezegd wordt: “Vertrouw op je lichaam”, te weten hoe je contact kunt maken met de ‘kennis’ van je lichaam.

Een persoonlijk ritueel kan fijn zijn om een belangrijke fase, gebeurtenis of moment te markeren. Voorbeelden zijn: een ritueel om afscheid te nemen van het leven voor de komst van je kindje, een ‘mother blessing’ om je moederschap in te luiden, een ritueel om jullie kindje te verwelkomen in jullie relatie, en een naamgevingceremonie. Een ritueel kan je ook helpen als rond je zwangerschap blijdschap en verdriet heel dicht bij elkaar liggen. Bijvoorbeeld omdat je eerder een kindje of zwangerschap hebt verloren. Of als iemand die je dierbaar is overlijdt terwijl je in verwachting bent.

Je bent van harte welkom!
Meer informatie vind je op www.matersense.nl. Bel of mail gerust met je vraag om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.