Fysiotherapie Wilhelminapark

Bij klachten tijdens en na zwangerschap en diastase

Wat zijn zwangerschapsgerelateerde klachten?
Uw lichaamshouding verandert tijdens en na de zwangerschap, dit heeft te maken met sterke hormonale veranderingen. Hierdoor kunt u last krijgen van uw rug en/of bekkenstreek. Dit veroorzaakt pijn en verstoort het uitvoeren van bewegingen zoals bijvoorbeeld lopen, lang zitten of staan, opstaan en het omdraaien in bed.

Fysiotherapeute Fanny Rothstein is gespecialiseerd in het werken met zwangere vrouwen. Tijdens een uitgebreide intake worden de klachten en beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven in kaart gebracht. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld en werken we samen om met de klachten aan de slag te gaan. Het behandelplan bestaat uit gerichte fysiotherapiebehandelingen en oefentherapie.

Naast individuele behandeling is het ook mogelijk om groepslessen te volgen. Wij bieden verschillende pakketten met lessen en theoretische begeleiding. Onze lessen worden door gediplomeerde Yvlo Zwangerfit fysiotherapeuten gegeven

Handig om te weten:
Bent u aanvullend verzekerd dan krijgt u (afhankelijk van uw pakket) de behandelingen of zwangerschapscursus vergoed. Wij hebben contracten met alle verzekeraars.
Voor meer informatie kijk op onze website: www.fysiotherapiewilhelminpark.nl Fanny: 06-27593145 of mail info@fysiotherapiewilhelminapark.nl
Fysiotherapie praktijk Wilhelminapark
Koningslaan 61
3583 GN Utrecht

DIASTASE:
Bent u zwanger of net bevallen en heeft uw een grote ruimte tussen uw buikspieren (wellicht voor uw gevoel een gat tussen uw buikspieren)?

Wat is een diastase?
Tussen de rechte buikspieren loopt een peesblad. De ruimte tussen de rechte buikspieren door het uitrekken van de peesplaat noemen we een diastase. De zwangerschap is de meest voorkomende gebeurtenis waarbij een diastase kan ontstaan. Dit kan door hormonale veranderingen en/of een verkeerde houding, een verkeerde tiltechniek of door natuurlijke toename van de buikdruk (vergroting baarmoeder, gewicht van het kind etc.)

Hoe gaan we te werk?
Tijdens een uitgebreide intake brengen wij samen in kaart welke klachten en beperkingen u ervaart tijdens het dagelijks leven. Na de intake voert de fysiotherapeut een onderzoek uit en op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

Handig om te weten:
Bent u aanvullend verzekerd dan krijgt u (afhankelijk van uw pakket) de behandelingen of zwangerschapscursus vergoed. Wij hebben contracten met alle verzekeraars.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.