Studio Vandaan

Op warm water
Onze Zwangerschapsmassage is een zachte lichaamsmassage met warme olie. De massage wordt gegeven op een therapeutisch Hydromed warmwaterkussen dat zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent, zodat de spieren van je rug, nek en schouders gemakkelijk ontspannen. De massage is geschikt voor iedere fase van de zwangerschap en wordt gegeven op verschillende locaties in Utrecht.Je bent van harte welkom in de warme handen van onze bevlogen masseuses, die vaak ook doula of zwangerschapsyogadocente zijn en je daardoor op een professionele manier kunnen ondersteunen.

Het warmwaterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 35 tot 40 graden, afhankelijk van de temperatuur buiten. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding in je lichaam wordt vergroot en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. We maken bij deze massage royaal gebruik van natuurlijke massageolie (zoete amandelolie- tenzij je allergisch bent voor noten), zodat we gemakkelijk tussen jouw lichaam en het warm-waterkussen kunnen masseren.

Klachten verlichten

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten (zoals hoge of lage rugpijn, nek- en schouderklachten, het vasthouden van vocht) en geestelijke en emotionele spanningen die je misschien ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper, je hoofd komt even helemaal tot rust en ook je lichaam kan zich tijdens de massage herstellen. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je gehele lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.

Fit-zwanger!

Wij (Rianne Braal – cesartherapeute & Monique Lubbers – fysiotherapeute) bieden een informatieve, sportieve en gezellige zwangerschapscursus. Wij vinden het beide erg belangrijk dat je als zwangere vrouw, op een eventueel aangepast niveau, kan blijven sporten.
Het is aangetoond dat zwangere vrouwen die sporten zich fijner voelen, een makkelijkere bevalling hebben en minder overgewicht hebben na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor je baby. Echter dient het sporten wel plaats te vinden op een verantwoorde en aangepaste wijze. Onze Fit-zwanger! cursus is een therapeutisch verantwoorde cursus die bestaat uit aangepaste fitness, voorbereidende oefeningen op de bevalling (weeën opvangen, ademhalings- en perstechnieken) en gerichte educatie.

De Fit-zwanger! cursus bestaat uit twee delen nl;

Het Fit-zwanger! gedeelte. Dit zijn negen lessen van anderhalf uur, incl. één partneravond. Tijdens elke les wordt in ongeveer een half uur de theorie omtrent de zwangerschap en bevalling behandeld en wordt er aansluitend een uur gesport.
Het Fit-mama! gedeelte. Dit zijn zes lessen na de bevalling waarvan de eerste een zeer gezellige baby-borel. Tijdens de rest van de lessen wordt gewerkt aan conditie en spierkracht.

De Fit-zwanger! cursus wordt gegeven op dinsdagavond in de Cereolfabriek, Everard Meijsterlaan 1b 3533 CK Utrecht.

Heb je liever een cursus die speciaal voor jou en je partner gegeven wordt dan is de  VIP-cursus wat je zoekt. Deze cursus van ongeveer drie uur wordt op afspraak bij jullie thuis gegeven. In de cursus wordt alle theorie behandeld die ook in de ‘gewone’ cursus zit maar dan gezellig op je eigen bank! De theorie wordt ondersteund door praktische tips en oefeningen voor je bekkenbodem en ademhaling. Inclusief cursusboek(je) om nog eens alles rustig na te lezen.

Fit-Mama!

Na je bevalling is het goed om weer te gaan bewegen. Echter is het belangrijk om eerst je basisconditie en je spierkracht van met name je romp en bekkenbodem weer in orde te krijgen.
De fit-mama! cursus bestaat uit 5 lessen weer in shape te komen. Lessen zijn gericht op kracht /uithoudingsvermogen en extra aandacht voor buik- en bekkenbodemspieroefeningen
De startdatum is afhankelijk van de bevaldata van de cursisten in de fit-zwanger! groep.

De fit-mama! cursus is een gedeelte van de fit-zwanger! cursus maar is ook als losse cursus te volgen.
Je komt dan in een bestaande fit-zwanger! groep. Je mag 6 weken na je bevalling starten met deze cursus.

Kijk voor meer informatie over de cursussen en startdata op www.fitzwangerenzo.nl
Of mail voor meer info naar info@fitzwangerenzo.nl

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.