Vergro zorgwinkel Utrecht

Hulpmiddelen voor zwangerschap, kraamtijd en daarna

Hulpmiddelen voor tijdens de zwangerschap, in de kraamtijd en daarna

Allereerst van harte gefeliciteerd met uw zwangerschap! De zwangerschap is een spannende en hectische periode waarin veel geregeld moet worden voor wanneer de baby er is. Bent u in verwachting en wilt u weten wat Vegro u vanuit de thuiszorgwinkels en de webwinkel allemaal kan bieden? Vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) heeft u recht op een aantal gratis leenproducten. Dit betreft onder meer bedverhogers, rugsteunen, douchekrukken en ondersteken. Volgens deze wet heeft iedere Nederlander namelijk recht op een kosteloos verpleegpakket. Daarnaast zijn er diverse producten in de verhuur verkrijgbaar, zoals een borstkolf en een babyweegschaal. Op vertoon van uw legitimatie en zorgverzekeringspas kunt u verschillende producten lenen of huren

Welke producten zijn nog meer handig tijdens de kraamperiode?

Borstvoeding is de beste babyvoeding. Het bevat alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft, versterkt het immuunsysteem en beschermt je baby tegen ziektes. Maar er zijn ook wel eens momenten dat je van huis bent en er iemand anders op je baby past. Dan komt een kolfapparaat goed van pas. Met een borstkolf kolf je vooraf de moedermelk af, zodat je baby op een later tijdstip gevoed kan worden. Kolfapparaten zijn er in alle soorten en maten. Kolven kan met de hand, maar er zijn ook verschillende elektrische kolfapparaten verkrijgbaar. Voor de kraamtijd kun je het best een professionele borstkolf kopen of huren om de borstvoeding op gang te brengen. Professionele borstkolven zijn namelijk krachtiger dan particuliere kolfapparaten. De Medela Symphony is een veelgebruikte professionele elektrische borstkolf, die het drinken van je baby nauwkeurig nabootst en daarom comfortabel te gebruiken is.

Indien je borstvoeding wenst te geven, adviseren we in ieder geval de Medela Startersset in huis te halen. Verder is het ook heel handig om voor de eerste week een babyweegschaal te huren en een voedingskussen aan te schaffen. Het voedingskussen is makkelijk voor bij het voeden van de baby en ook heerlijk om mee te slapen tijdens uw zwangerschap. Hij kan zelfs gebruikt worden om er een comfortabel nestje van te maken voor uw baby. Ook is het voor de eerste week na de geboorte van uw baby goed om één of twee kruiken in huis te hebben. De baby is gewend aan de warme omgeving in uw buik en daarom is het verstandig om zijn of haar bedje even op te warmen.
Overige handige producten zijn babywatchers, sluitbanden en bedverhogers

Kan ik mijn kraamartikelen ook laten bezorgen?

Uiteraard is het mogelijk om uw kraamartikelen thuis af te laten leveren op een door u gewenst moment. Vegro wil met u meedenken en bereidt graag samen met u de komst van uw kleintje voor. U kunt terecht in de winkel in Utrecht om gelijk uw bestelde artikelen af te halen. Een enthousiast team van medewerkers heet u van harte welkom in de winkel en zijn u graag van dienst om een zo prettig mogelijke kraamtijd te ervaren.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.