Diakonessenhuis Utrecht

Diakonessenhuis Utrecht

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis

Webinar over bevallen in het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht
Bent u een aanstaande ouder en wilt u meer weten over bevallen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht? Tijdens de webinar ‘Alles over bevallen in het Diakonessenhuis’ maakt u kennis met een verpleegkundige, gynaecoloog, anesthesist, verloskundige en een kinderarts. Zij vertellen wat u kunt verwachten en beantwoorden uw vragen. De webinar wordt georganiseerd door het Diakonessenhuis en het Geboorthuis Utrecht, en zijn elke eerste maandag van de maand van 19.30 uur.

Voor aanmelden en voor meer informatie kijk op www.diakonessenhuis.nl/agenda.

kraamsuite@diakonessenhuis.nl
T 088 250 6182
www.diakonessenhuis.nl/zwanger-en-bevallen

Veel vrouwen bevallen het liefst thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Het is prettig om je partner, familie en vrienden om je heen te hebben. Maar soms is het beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Of u vindt het zelf een veilig idee. Juist dan is het goed als u de huiselijke situatie zoveel mogelijk kunt ervaren. Voor, tijdens en na de bevalling.
In een kraamsuite van het Diakonessenhuis kunt u huiselijk bevallen binnen de muren van het ziekenhuis. Kleuren, een warm interieur, een muziekinstallatie en een logeerbed voor de partner zorgen voor een vertrouwde sfeer. U wordt begeleid door de arts assistent, de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis. Om een beeld te krijgen van bevallen in het Diakonessenhuis, is op YouTube de film “Geboortezorg in het Diakonessenhuis” te bekijken.

Gezinsgerichte zorg
Een kraamsuite is niet alleen een ruimte, het is ook een manier van zorgverlening rond de bevalling. In het Diakonessenhuis wordt de filosofie van Family Centered Care ofwel gezinsgerichte zorg toegepast. Ouders en kind staan centraal. De totale zorg rond de bevalling en de kraamperiode vindt plaats in één en dezelfde kamer. De zorgverleners komen naar u toe. U hoeft dus niet te verhuizen binnen het ziekenhuis. U wordt actief betrokken in de zorg en natuurlijk bij alle keuzes en beslissingen die ermee te maken hebben. Net als thuis bepaalt u zelf wanneer bezoek welkom is.

Zorg voor borstvoeding
Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om ouders voor de bevalling en tijdens de kraamtijd goed te ondersteunen bij het voeden van de baby. Daarom is er een team van lactatiekundige die u extra begeleiding en advies kunnen geven, mocht dat nodig zijn. Bent u van plan borstvoeding te geven of wilt u hier meer over weten? Volg dan de webinar ‘Alles over borstvoeding’, elke 4e dinsdag van de maand, vanaf 19.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.diakonessenhuis.nl/agenda.

Geboortehuis Utrecht
Het Diakonessenhuis locatie Utrecht huisvest het Geboortehuis Utrecht. Hiermee krijgt u een extra keuzemogelijkheid over de plek waar u wilt bevallen. U bevalt hier onder begeleiding van uw eigen verloskundige in een huiselijke sfeer met ziekenhuiszorg binnen handbereik wanneer dat nodig is. Het Geboortehuis Utrecht is een initiatief van tien samenwerkende verloskundigenpraktijken.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.