Diakonessenhuis Utrecht

Diakonessenhuis Utrecht

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis

Informatieavond over bevallen in het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht
Bent u een aanstaande ouder en wilt u meer weten over bevallen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht? Kom naar een van de informatieavonden en maak kennis met een verpleegkundige, gynaecoloog, anesthesist, verloskundige en een kinderarts. Zij vertellen wat u kunt verwachten rond een bevalling en beantwoorden uw vragen. De bijeenkomsten over bevallen worden georganiseerd door het Diakonessenhuis en het Geboorthuis Utrecht, en zijn elke eerste maandag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur.
Voor aanmelden en voor meer informatie kijk op www.diakonessenhuis.nl/agenda.

kraamsuite@diakonessenhuis.nl
T 088 250 6182
www.diakonessenhuis.nl

Veel vrouwen bevallen het liefst thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Het is prettig om je partner, familie en vrienden om je heen te hebben. Maar soms is het beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Of u vindt het zelf een veilig idee. Juist dan is het goed als u de huiselijke situatie zoveel mogelijk kunt ervaren. Voor, tijdens en na de bevalling.
In een kraamsuite van het Diakonessenhuis kunt u huiselijk bevallen binnen de muren van het ziekenhuis. Kleuren, een warm interieur, een muziekinstallatie en een logeerbed voor de partner zorgen voor een vertrouwde sfeer. U wordt begeleid door de arts assistent, de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis.

Gezinsgerichte zorg
Een kraamsuite is niet alleen een ruimte, het is ook een manier van zorgverlening rond de bevalling. In het Diakonessenhuis wordt de filosofie van Family Centered Care ofwel gezinsgerichte zorg toegepast. Ouders en kind staan centraal. De totale zorg rond de bevalling en de kraamperiode vindt plaats in één en dezelfde kamer. De zorgverleners komen naar u toe. U hoeft dus niet te verhuizen binnen het ziekenhuis. U wordt actief betrokken in de zorg en natuurlijk bij alle keuzes en beslissingen die ermee te maken hebben. Net als thuis bepaalt u zelf wanneer bezoek welkom is.

Bekroonde zorg
De zorg voor ouders en kind in het Diakonessenhuis is door Stichting Kind en Ziekenhuis bekroond met drie Smileys. Dit betekent dat de zorg voldoet aan alle eisen van deze stichting rond de zorg voor kind en ouders.

Zorg voor borstvoeding
Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om ouders voor de bevalling en tijdens de kraamtijd goed te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Daarom is er een team van lactatiekundige werkzaam die extra begeleiding en advies kunnen geven, mocht dat nodig zijn. Elke 3e dinsdag van de maand, van 19:30-21:30, verzorgen de lactatiekundige een voorlichtingsavond: alles over borstvoeding. U kunt zich hier voor aanmelden via www.diakonessenhuis.nl/agenda.

Geboortehuis Utrecht
Het Diakonessenhuis locatie Utrecht huisvest het Geboortehuis Utrecht. Hiermee krijgt u een extra keuzemogelijkheid over de plek waar u wilt bevallen. U bevalt hier onder begeleiding van uw eigen verloskundige in een huiselijke sfeer met ziekenhuiszorg binnen handbereik wanneer dat nodig is. Het Geboortehuis Utrecht is een initiatief van tien samenwerkende verloskundigenpraktijken.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.