HypnoBirthing Leidsche Rijn

HypnoBirthing Leidsche Rijn

Baren is idealiter iets wat je doet, niet iets wat je overkomt. Het is een levenservaring. Zelfs als je niet de ‘natuurlijke’ geboorte krijgt die je voor ogen had, kun je m.b.v. HypnoBirthing® zelfvertrouwen voelen en goed voorbereid zijn om rustig en ontspannen te blijven tijdens het verrichten van je geboortewerk. Het gaat erom weer te leren vertrouwen op je geboorte-instinct.

In de cursus leer je zelfhypnose aan: technieken om zelf steeds sneller een diepe staat van ontspanning te bereiken. Hierdoor kun je tijdens de baring gefocust samenwerken met je lichaam en je baby, zonder je te laten afleiden. De ontspanning zorgt ook voor extra oxytocine en endorfine, hormonen die zorgen voor effectieve weeën en een roes/ pijnverminderend effect.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen: ontspanning, ademhaling, baringshoudingen, de kracht van taal, gedachten en aanraking (massage), verbinding maken/voelen met je ongeboren kind, overtuigingen/angst loslaten, geboortevoorkeuren, communiceren met zorgverleners, informatie over het geboorteproces en inspiratie door geboorteverhalen en filmmateriaal.

De cursus is afgestemd op zwangeren en hun (geboorte)partner, maar kan zelfstandig gevolgd worden. Er zijn 5 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Dit lijkt misschien veel, maar het kost tijd en oefening nodig om je de methoden eigen te maken. doordat de leerstof is opgesplitst in 5 delen heb je de tijd je gevoel te onderzoeken, met je geboortepartner te ontspannen en beperkende gedachten los te laten. De inspanning betaalt zich terug bij de bevalling!

De kosten bedragen 299,- euro per koppel, incl. cursusmateriaal. Engelstalige of privé cursus is mogelijk. De cursus wordt gegeven in Utrecht en Vleuten.

De cursus wordt gegeven door Shantie Lemmers, verloskundige en HypnoBirthing docent.

HypnoBirthing Leidsche Rijn
www.hypnobirthingleidscherijn.nl

Email: HB-LR@hotmail.com

Tel: 06-16088439

http://www.facebook.com/hypnobirthingutrechtleidscherijn.nl

Lid van HypnoBirthing Nederland en HypnoBirthing International.

 
Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.