Mom Moves – cursus

Mom Moves

Bevalt goed! Cursus ter voorbereiding op je bevalling

Mom Moves: ter voorbereiding op je bevalling

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling zit je goed bij Mom Moves. Naast dat je heerlijk kunt sporten kun je ook cursussen volgen ter voorbereiding op je bevalling of deelnemen aan zwangerschapsyogalessen. Vaak wordt een dergelijke cursus (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar. 

Zwangerschapcursus Bevalt Goed!
Wil je je graag goed voorbereiden op jouw bevalling? Vind je het best een beetje spannend wat je allemaal te wachten staat? Dan is de korte cursus Bevalt Goed! een aanrader voor jou. In deze cursus staat het leren vertrouwen op jouw lichaam centraal, met als doel een zo natuurlijk verloop van de bevalling. Tijdens de informatieve cursusavonden bereid je je voor op de geboorte van je kindje en op het moederschap. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en al jouw vragen. Daarnaast ontmoet je uiteraard ook andere zwangeren waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Ben je al een keer eerder bevallen dan is dit ook een mooie gelegenheid om alles weer op te frissen en stil te staan bij je zwangerschap. Deze zwangerschapscursus wordt in Utrecht aangeboden in de omgeving Ondiep/Zuilen.

Waarom is een cursus nodig?
Je kunt natuurlijk ontzettend veel theoretische informatie vinden online. Ook hoor je van de verloskundige of CP groepje veel belangrijke dingen. In de cursus staan we toch weer bij andere zaken stil en wordt er vooral veel geoefend. Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen op het verloop van jouw bevalling. Denk dan aan ademhaling, ontspanning of beweging. Een cursus helpt jou meer te vertrouwen op jouw lichaam en de mogelijkheden die er zijn.
Bij de partneravond leert jouw partner dat de rol van de partner echt van belang is. Het is ook vaak fijn voor een partner om te weten hoe hij/zij kan helpen en kan ondersteunen bij de verschillende fases die er zijn. Maar ook wat is nodig in de kraamperiode, en hoe optimaliseer je je herstel na de bevalling?
Kortom genoeg te doen in de cursus, met de nadruk op doen!  

Wat je leert met deze zwangerschapscursus

  • Verloop van de zwangerschap en veranderingen in je lichaam
  • Fases van een bevalling aan de hand van Birth Atlas
  • Voordelen van blijven bewegen/sporten
  • Drie basis ademhalingstechnieken tijdens zwangerschap en bevalling
  • Bevalhoudingen
  • Klassieke persmethode
  • Omgaan met eventuele pijn & pijnbestrijding
  • Yogahoudingen voor ontspanning, kracht, balans & vertrouwen
  • Massagetechnieken
  • Geboorteplan
Partnerworkshop
Is onderdeel van de cursus maar is ook als losse workshop te volgen. Tijdens deze partnerles bereid je je samen voor op de bevalling. Je kan deelnemen met je partner of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. In de les komt aan bod hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën en we nemen bevallingshoudingen door. Verder oefenen we yogahoudingen voor ontspanning, kracht en overgave. Ook oefenen we veilige ademhalingen en massages. Er wordt uitgelegd hoe je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. 
Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.