Mom Moves – cursus

Mom Moves

Bevalt goed! Cursus ter voorbereiding op je bevalling

Mom Moves: ter voorbereiding op je bevalling

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling zit je goed bij Mom Moves. Naast dat je heerlijk kunt sporten kun je ook cursussen volgen ter voorbereiding op je bevalling of deelnemen aan zwangerschapsyogalessen. Vaak wordt een dergelijke cursus (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar.

Korte zwangerschapscursus Bevalt Goed!

Wil je je graag goed voorbereiden op jouw bevalling? Vind je het best een beetje spannend wat je allemaal te wachten staat? Dan is de korte cursus Bevalt Goed! een aanrader voor jou. In deze cursus staat het leren vertrouwen op jouw lichaam centraal, met als doel een zo natuurlijk verloop van de bevalling. Tijdens deze informatieve cursusavonden bereid je je voor op de geboorte van je kindje en op het moederschap. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en al jouw vragen. Daarnaast ontmoet je uiteraard ook andere zwangeren waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Ben je al een keer eerder bevallen dan is dit ook een mooie gelegenheid om alles weer op te frissen en stil te staan bij je zwangerschap.

Wat je leert in deze cursus

  • verloop van de zwangerschap en veranderingen in je lichaam
  • fases van een bevalling aan de hand van Birth Atlas
  • drie basis ademhalingstechnieken tijdens zwangerschap en bevalling
  • bevalhoudingen
  • klassieke persmethode
  • omgaan met eventuele pijn
  • yogahoudingen voor ontspanning, kracht, balans & vertrouwen

 

Partnerworkshop

Kan als 3e cursusbijeenkomst gevolgd en geboekt worden, maar is ook als losse workshop te volgen. Tijdens deze partnerles bereid je je samen voor op de bevalling. Je kan deelnemen met je partner of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. In de les komt aan bod hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën en we nemen bevallingshoudingen door. Verder oefenen we yogahoudingen voor ontspanning, kracht en overgave. Ook oefenen we veilige ademhalingen en massages. Er wordt uitgelegd hoe je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.