Yoga-Life

Yoga-Life

Zwangerschapsyoga complete cursussen en 1-daagse cursussen Marjolein Seegers

Onze complete zwangerschapscursus is zowel fysiek in onze ruimte als online te volgen. 
Je mag dus kiezen. Les volgen in de ruime zaal (met meer dan genoeg ruimte) of via een online verbinding.
Online kun je tevens alle lessen goed volgen (als je bijvoorbeeld liever vanuit huis de les volgt, op vakantie bent, geen oppas voor andere kids thuis hebt, of welke andere reden dan ook).
Tijdens een online verbinding – net als wanneer je fysiek aanwezig bent in de zaal – is er contact met andere vrouwen en heb je de mogelijkheid vragen te stellen (en tips en coaching te krijgen in jouw proces).

 Onze cursussen zwangerschapsyoga zijn praktisch, compleet en ervaringsgericht.
De meeste verzekeraars vergoeden onze zwangerschapsyoga. Wij geven onder meer:
– complete 10 -weken cursussen
 compacte 1-daagse cursussen
– losse zwangerschapsyoga lessen 
– individuele zwangerschapssessie en/of begeleiding (samen met je partner)

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. De complete cursus biedt een totaal programma van 10 yogalessen en 1 speciale themadag (met je partner) om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling.
Onderzoek wijst uit dat yoga stress tijdens de zwangerschap en bevalling vermindert: ga hier naar het artikel.

De complete cursus bestaat uit 10 zwangerschapsyogalessen en 1 themadag:
De complete cursus bestaat uit 10 yogalessen op donderdagavond en 1 themadag op een zaterdag. Je kunt op elk gewenst moment instromen, want de cursus heeft geen begin of einde. Dat betekent dat je alle houdingen en oefeningen in willekeurige volgorde kunt meedoen en ervaren. Na elke les is er thee en ruimte voor vragen of uitwisseling.
De themadag is elke 4-6 weken, dus je kunt je opgeven voor de themadag die past in jouw agenda.

Tijdens de complete 10 weekse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf en erop vertrouwen
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden
– Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen
– Contact maken met je kindje(s)
– Tijdens de 1-daagse (die onderdeel uitmaakt van de complete cursus) komt aan bod: de kracht van de adem, ontspannen, weeën opvangen en yoga perstechniek, massage, pijn en adem, bekkenbodem en fases bevalling.

Opbouw en inhoud zwangerschapsyoga lessen
Tijdens elke yogales worden er lichaamshoudingen geoefend, die je lijf sterk, soepel en ruim maken. Basishoudingen versterken en verbeteren je algehele houding, waardoor je meer energie krijgt en in je kracht komt. Dit in combinatie met ademoefeningen en bewuste aandacht (mindfulness).
Het tweede gedeelte van de complete cursus bestaat dus uit een themadag. De thema’s bestaan steeds uit een stukje theorie zodat je meer inzicht krijgt in de werking van lichaam, je brein, hormonen en emoties. Daarnaast doen we oefeningen en technieken om het werkelijk te ervaren en concreet te leren toepassen. Bij de thema’s krijg je een hand-out met achtergrondinformatie en oefeningen voor thuis.

Mag mijn partner mee?
Je partner is welkom tijdens de themadag, zodat je samen concreet kunt oefenen en stilstaan bij de belangrijkste thema’s. Vanzelfsprekend ben je ook alleen welkom deel te nemen aan alle lessen en de themadag.
Wil je partner de gehele cursus, zowel de yogalessen als de themadag meedoen, informeer dan naar het speciale tarief hiervoor.

Wanneer starten met zwangerschapsyoga?
Een goed moment om te beginnen is tussen de 20-24 weken van je zwangerschap. Maar je kunt ook veel eerder in je zwangerschap starten of later in je zwangerschap aanhaken.
Als je na 10 lessen nog meer lessen wilt volgen, kun je per losse les betalen. Ook als je de 10 weken niet aaneengesloten kunt volgen of als je pas veel later in je zwangerschap gaat starten, kun je kiezen voor de ‘losse lessen’ optie en krijg je een ‘pakketkorting’ op de themadag.

Geen complete cursus, maar alleen losse lessen. Kan dat?
Pakket op maat

Je kunt losse zwangerschapsyogalessen bij ons boeken of als je de 10 lessen niet gaat redden een pakket op maat krijgen (dan krijg je korting op een reeks lessen ipv losse lessen tarief). Informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Geen complete cursus, maar alleen de Compacte 1-daagse cursus
Wil je liever alleen de 1-daagse zwangerschapscursus volgen en niet de complete cursus? Dat kan ook. Bijvoorbeeld omdat dit je tweede zwangerschap is, of omdat je al veel verder bent in je zwangerschap en niet genoeg tijd meer voor de complete cursus. Dan kun je ervoor kiezen alleen de 1-daagse mee te doen.

Individuele zwangerschapsyoga (met of zonder partner) wil je liever individuele zwangerschap begeleiding of sessie(s), samen met je partner?
Dan leer ik jou/jullie in een sessie van 2,5 uur de belangrijkste technieken en oefeningen die je helpen je goed voor te bereiden, af te stemmen op elkaar en de bevalling met vertrouwen in te duiken.
Je kunt natuurlijk ook meerdere sessies boeken of een individuele complete cursus volgen. Mail voor de mogelijkheden.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen. Je kunt op elk moment van je zwangerschap instromen.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar. 

Kosten complete cursus
Kosten 10-weekse cursus plus themadag: €245-,
(zonder partner en incl. btw en hand-outs)
Kosten 10-weekse cursus plus themadag met partner: €285-,
Proeflessen of losse zwangerschaps yogalessen zijn: €15-,

Ga hier naar de lestijden zwangerschapsyoga op donderdagavond en vrijdagochtend

Kosten 1-daagse cursus
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus: €115-,
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus met partner: €165-,
Locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)

Kosten individuele sessie
Kosten individuele sessie samen met je partner: €175-,
ter ondersteuning in de zwangerschap en/of ter voorbereiding op je bevalling (2,5 – 3 uur).
Locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)
Je kunt mailen voor het inplannen van een individuele afspraak.

ga-life.nl

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.