Yoga-Life

Yoga-Life

Zwangerschapsyoga complete cursussen en 1-daagse cursussen Marjolein Seegers

Onze zwangerschapsyoga cursussen kun je zowel live online als fysiek (indien de maatregelen covid-19 dat toestaan) volgen.
Via het live online programma zoom, kun je de lessen goed volgen vanuit je eigen huis en toch ook in een groep, met een authentieke verbinding, mogelijkheid tot vragen stellen (en tips en coaching in jouw proces).
Onze cursussen zwangerschapsyoga zijn praktisch, compleet en ervaringsgericht.
De meeste verzekeraars vergoeden onze zwangerschapsyoga (dus check je polis).
Wij geven complete 12-weekse cursussen en
compacte 1-daagse(compacte)cursussen: de 1-daagse cursus zwangerschapsyoga.
Ook kun je één of meerdere individuele sessies boeken (alleen of samen met je partner) tijdens de zwangerschap en/of als goede voorbereiding op je bevalling (zodat je met concrete tips, oefeningen en handvatten afgestemd op jouw behoefte, de bevalling in kunt gaan).

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze cursus biedt een compleet programma van 12 yogalessen en 1 speciale themadag (met je partner) om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling. Onderzoek wijst uit dat yoga stress tijdens de zwangerschap en bevalling vermindert. Je kunt ook kiezen voor de zwangerschapsyoga lessen of alleen de 1-daagse themadag. De themadag volg je in een groep. Ook is er de optie voor een individuele sessie, samen met je partner, ter voorbereiding op de bevalling.

Praktisch en compleet
De lessen zijn praktisch in overdracht en beoefening en gericht op het ontwikkelen van jouw kracht, souplesse en balans en stimuleren het volgen van jouw unieke proces. Naast yogahoudingen en ademoefeningen leer je ook bewust je aandacht te richten. Bewuste aandacht of aandachtig zijn – bekend als mindfulness – is wereldwijd onderzocht en effectief gebleken om stress te verminderen en met meer wijsheid en aandacht te leven.

Wat leer je in de zwangerschapsyoga lessen:
Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
• Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf.
• Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden.
• Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen.
• Contact maken met je kindje(s)

Wat leer je tijdens de 1-daagse themadag (of individuele sessie)
Thema’s die tijdens de 1-daagse themadag aan bod komen en waarin wordt geoefend zijn:
de kracht van de adem, ontspannen, weeën opvangen, massage, omgaan met pijn middels de adem, bekkenbodem en fases bevalling.

Toegankelijk
Om deel te nemen, is geen yoga-ervaring vereist. Iedereen kan deelnemen. De lessen bestaan uit het oefenen in o.a. verschillende yogahoudingen, ademoefeningen en concentratie-oefeningen.
Je kunt op elk moment van de cursus instromen.

Locaties
De zwangerschapsyoga cursussen worden gegeven in Utrecht-Oost (Rijnsweerd) en in onze eigen cursusruimte in Bilthoven. De zwangerschapsyogalessen op donderdagavond in Rijsnweerd en de themadagen op zaterdagen in onze studio in Bilthoven.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster.
Marjolein Seegers
M: 06-51193532
I: info@yoga-life.nl
W: www.yoga-life.nl

Vergoeding verzekering
Veel verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

 

Marjolein Seegers
M: 06-51193532 I: info@yoga-life.nl W: www.yoga-life.nl

Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Onze cursus sen bieden een compleet programma van yoga, mindfulness en thema’s om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. Wij geven complete 8-weekse cursussen en compacte 4-weekse cursussen.

Praktisch en compleet
De lessen zijn praktisch in overdracht en beoefening en gericht op het ontwikkelen van jouw kracht, souplesse en balans en het volgen van jouw unieke proces. Naast yogahoudingen en ademoefeningen leer je ook bewust je aandacht te richten. Bewuste aandacht of aandachtig zijn – bekend als mindfulness – is wereldwijd onderzocht en effectief gebleken om stress te verminderen en met meer vreugde, creativiteit, wijsheid en aandacht te leven. Daarnaast geven de verschillende thema’s verdieping in theorie en praktijk als het gaat om ontspanning, bekkenbodem, pijn, adem, baarhoudingen, yoga perstechniek, massage, de fases van de bevalling etc.

Tijdens de 8-weekse cursus en de 4-weekse compacte cursus komt o.a. aan bod:

  • Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
  • Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf.
  • Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden.
  • Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen.
  • Contact maken met je kindje(s).
  • Weeën opvangen, perstechniek, baarhoudingen, massages, bekkenbodem, pijn, fases bevalling, adem.

Toegankelijk
Om deel te nemen, is geen yoga-ervaring vereist. Iedereen kan deelnemen. De lessen bestaan uit het oefenen in o.a. verschillende yogahoudingen, ademoefeningen en in elke les wordt een specifiek thema behandeld en concreet geoefend. Je kunt op elk moment van de cursus instromen.

Locaties
De zwangerschapsyoga cursussen worden gegeven in Utrecht-Oost (Rijnsweerd) en in onze eigen cursusruimte in Bilthoven op donderdagavond en vrijdagochtend.

Docente
Marjolein Seegers is gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente en gediplomeerd Hatha Yogadocente en mindfulness trainer.

Vergoeding verzekering
Veel verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.