Yoga-Life

Yoga-Life

Yoga-life Zwangerschapsyoga praktisch, compleet en ervaringsgericht

Marjolein Seegers
M: 06-51193532 I: info@yoga-life.nl W: www.yoga-life.nl

Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Onze cursus sen bieden een compleet programma van yoga, mindfulness en thema’s om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. Wij geven complete 8-weekse cursussen en compacte 4-weekse cursussen.

Praktisch en compleet
De lessen zijn praktisch in overdracht en beoefening en gericht op het ontwikkelen van jouw kracht, souplesse en balans en het volgen van jouw unieke proces. Naast yogahoudingen en ademoefeningen leer je ook bewust je aandacht te richten. Bewuste aandacht of aandachtig zijn – bekend als mindfulness – is wereldwijd onderzocht en effectief gebleken om stress te verminderen en met meer vreugde, creativiteit, wijsheid en aandacht te leven. Daarnaast geven de verschillende thema’s verdieping in theorie en praktijk als het gaat om ontspanning, bekkenbodem, pijn, adem, baarhoudingen, yoga perstechniek, massage, de fases van de bevalling etc.

Tijdens de 8-weekse cursus en de 4-weekse compacte cursus komt o.a. aan bod:

  • Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
  • Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf.
  • Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden.
  • Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen.
  • Contact maken met je kindje(s).
  • Weeën opvangen, perstechniek, baarhoudingen, massages, bekkenbodem, pijn, fases bevalling, adem.

Toegankelijk
Om deel te nemen, is geen yoga-ervaring vereist. Iedereen kan deelnemen. De lessen bestaan uit het oefenen in o.a. verschillende yogahoudingen, ademoefeningen en in elke les wordt een specifiek thema behandeld en concreet geoefend. Je kunt op elk moment van de cursus instromen.

Locaties
De zwangerschapsyoga cursussen worden gegeven in Utrecht-Oost (Rijnsweerd) en in onze eigen cursusruimte in Bilthoven op donderdagavond en vrijdagochtend.

Docente
Marjolein Seegers is gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente en gediplomeerd Hatha Yogadocente en mindfulness trainer.

Vergoeding verzekering
Veel verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.