Yoga voor vrouw en Kind

Yoga voor vrouw en Kind

zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

Tijd voor jezelf, aandacht voor je lichaam, zwanger zijn, je kindje, de komende bevalling
Zwangerschap en bevalling worden door iedere vrouw anders beleefd. Deze cursus biedt de mogelijkheid je meer bewust te worden van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap. Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.
Gedurende de zwangerschapsperiode krijg je oefeningen om te ontspannen en op je houding te letten. Dit zijn oefeningen waarbij we gebruik maken van yogahoudingen, beweging, aanraking, adem en visualisatie. Als voorbereiding op de geboorte van je kind krijg je bekkenbodem- en ademoefeningen, verschillende manieren om de weeën op te vangen en leer je perstechnieken.

Ontzwangeren met baby en baby-yoga
Met de zwangerschap veranderen lichaam, emoties en gedachten. Na de zwangerschap is het belangrijk om weer een nieuwe balans te vinden met jezelf en de nieuwe situatie van de uitbreiding van je gezin. In de cursus ontzwangeren met baby worden oefeningen aangeboden om je te ondersteunen om weer een nieuwe balans te vinden.

  • We doen oefeningen om verslapte spieren te versterken en verkorte gespannen spieren te rekken..
  • balans tussen buik en rug
  • Houding in het dagelijks leven en tiltechnieken voor je baby. Gecombineerd met baby-yoga.
  • Speciale aandacht wordt besteed aan de conditie van de bekkenbodem De bekkenbodemoefeningen werken door op je algehele vitaliteit en zelfvertrouwen.
  • Ontspanning

Hormoonyoga
Hormoonyoga is een cadeautje voor iedere vrouw. De dynamische hormoonyogaserie gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodrigues, is een fijne serie die zorgt voor energie, kracht en ontspanning. Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische ademhalingstechniek, de bhastrika, en een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt. Door deze vorm van yoga komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen.
Hormoonyoga is heel geschikt bij: PMS, kinderwens, (vervroegde) overgang, verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling, burn-out klachten, stemmingswisselingen, PCOS, andere hormonale klachten.

Shantala Babymassage
Shantala babymassage is een massagetechniek die van oorsprong uit India komt. Het geeft je kind warmte en geborgenheid. Door de aanraking versterkt het de tastzin en de band tussen ouder en kind. De massage heeft een goede invloed op de slaap, daarnaast kan het darmkrampjes en andere babykwaaltjes verminderen.

www.yogavoorvrouwenkind.nl info@yogavoorvrouwenkind.nl
Swaentje Van Parys Tel: 06 42519679

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.