Cesar Leidscherijn

Cesar Leidscherijn

Oefentherapie Wieggers & de Jongste

Merel de Jongste, Ingrid Jans, Wencke Kazemier en Liset Vergouw
zwangerschapscursussen, individuele behandeling en kinderoefentherapie
Praktijk oefentherapie Cesar ‘Wieggers & de Jongste’
Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht
T: 030 7854433
W: www.cesarleidscherijn.nl
E: info@cesarleidscherijn.nl

Wil je weten hoe je je lichaam gezond en sterk kunt houden tijdens je zwangerschap en hoe je eventuele klachten zo veel mogelijk kunt voorkomen? Meld je dan aan voor een van onze cursussen. Wij zijn oefentherapeuten, gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde klachten en hebben inmiddels een jarenlange ervaring in het begeleiden van zwangeren voor en na de bevalling. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen wensen wat betreft de voorbereiding en daarom bieden we de volgende 4 zwangerschapscursussen aan.

Fit tijdens en na de zwangerschap
Tijdens de 8 lessen voor de bevalling leer je in deze cursus de basisprincipes van het goed bewegen tijdens en na de zwangerschap. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. Verder leer je hoe je eventuele klachten gunstig kunt beïnvloeden en je lichaam in conditie kunt houden tijdens de zwangerschap.
Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan een goede voorbereiding op de bevalling (ademhalingen, perstechnieken, e.d.). Er is één partnerles waarin je samen met je partner praktische tips krijgt. Na de bevalling volgen nog 6 lessen waarbij de nadruk ligt op spierversterking van met name de bekkenbodem- en buikspieren en houdings- en bewegingsadviezen worden gegeven gericht op de verzorging van de baby.

Compact cursus
Kort, krachtig en informatief! De Compact Cursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur. Het accent ligt op een goede voorbereiding op je bevalling en kraamtijd. Naast praktische informatie rondom je bevalling (ademhaling, weeën opvangen, perstechnieken e.d.) wordt aandacht besteed aan een goede houding en krijg je adviezen om bekken- en rugklachten te voorkomen of te verminderen. Daarnaast leer je oefeningen gericht op de belangrijkste spiergroepen.
Deze cursus is o.a. geschikt voor vrouwen die al eens een bevalling hebben meegemaakt en het eerder geleerde nog even willen opfrissen en vrouwen die geen zin hebben om een langere cursus te volgen.

Partner-privé-cursus
Heb je geen zin in een volledige zwangerschapscursus, maar wil je je wel goed voorbereiden op de bevalling, dan is de partner-privé wellicht iets voor jou.
Tijdens dit uur krijg je samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn uitleg over het verloop van de bevalling, oefenen we de ademhalingen en perstechnieken en krijg je praktische tips. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Fit na de bevalling
In deze cursus versterk je onder begeleiding van een oefentherapeut bekkenbodem-, buik-, bil en beenspieren. Daarnaast worden houdings- en bewegingsadviezen gegeven gericht op de verzorging van je baby.
Bij normaal verloop kan je vanaf 4 weken na de bevalling starten met de cursus

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.