Helemaal mens

Helemaal mens

De eerste hechting bij baby’s begint in de buik. Als een kindje zich daar welkom voelt, draagt dat bij aan een stevig fundament voor later.

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding maken jullie als ouders samen contact met jullie kindje. Door met je handen naar de signalen uit de buik te luisteren, leren jullie het kindje alvast kennen, en het kindje jullie. In zo’n pril stadium contact maken draagt bij aan een veilige hechting bij baby’s.
We staan stil bij de grote verandering die de komst van een kind geeft. Een kind verwachten betekent ruimte maken in leven, huis en lijf. Er is tijd en aandacht voor ieders beleving daarvan: hoe is het om (weer) moeder te worden, hoe is het om vader of co-moeder te worden?
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat praktisch en informatief in op de zwangerschap en de geboorte. Het dragen van het kindje, het opvangen van weeën, het omgaan met pijn. Uitgangspunt is dat ons lichaam aangeeft wat het nodig heeft. Leren vertrouwen op de signalen die je lichaam geeft is daarom een belangrijk onderdeel.
Als partner raak je meer betrokken bij de komst van de baby. Je ervaart hoe je je vrouw of vriendin kunt steunen tijdens de zwangerschap en geboorte.

Praktisch
Zwangerschapshaptonomie start vanaf 20 weken, vanaf het moment dat de baby voelbaar wordt in de buik. Het gaat in totaal om 6 sessies: 5 voor de bevalling, 1 erna. Afhankelijk van individuele behoefte kan hier vanaf worden geweken.

Helemaal Mens Haptonomie zit tezamen met Verloskundigenpraktijk Utrecht Oost in
Gezondheidscentrum Utrecht Oost.

Helène Kleijburg
Praktijk voor Haptonomie Helemaal Mens
www.helemaalmens.nl
info@helemaalmens.nl
t 06-15570887

Praktijkadres:
Gezondheidscentrum Utrecht Oost
Bloemstraat 65, 3581 WD Utrecht

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.