Pilates Studio Marlouk

INSPANNING - ONTSPANNING - BEWEGING

Zwangerschapspilates gegeven door een bekkenbodemfysiotherapeute

Zwanger? Gefeliciteerd! Weet u al hoe u gezond en fit door uw zwangerschap wilt gaan?

Pilates is tijdens en na de zwangerschap uitermate geschikt om een goede stabilisatie van de rug te creëren en een goede controle over de diepe buikspieren te ontwikkelen. Door het toenemende gewicht en grootte van het kind zullen de onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen en zullen de diepe buikspieren dus sterk en krachtig moeten zijn. Hiermee kunnen later veel zwangerschapskwalen voorkomen of verlicht worden.

Tevens is Pilates na de zwangerschap zeer geschikt om de spieren die door de zwangerschap verzwakt zijn, weer aan te sterken. Vaak is het gevoel voor het eigen lichaam na de geboorte van een kind sterk veranderd, waardoor sommige spieren opeens lastig aan te sturen zijn. Met aandacht en geduld kunt u weer de controle en het bewustzijn over deze spieren terugkrijgen. Het gericht trainen van de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren heeft een sterk preventieve werking op eventueel later optredende problemen zoals incontinentie en rugpijn.

Op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 20:55 uur kunt u onder begeleiding van een bekkenbodemfysiotherapeute Pilates volgen. Kom gerust eerst een Proefles volgen. De kosten hiervan zijn 10 euro. Hieronder de ervaringen van een cursiste.

“Op dit moment ben ik 31 weken zwanger van ons derde kindje en voel me lichamelijk goed en sterk. Bij mijn eerste zwangerschap had ik rond week 27 last van bekkeninstabiliteit en enorm last van mijn rug. Die klachten hielden aan tot het einde van de zwangerschap. Door de juiste lichaamsbeweging bij mijn tweede zwangerschap heb ik nergens last van gehad en genoten van de hele periode. Ik heb nu bewust gekozen voor pilates door een fysiotherapeut en ben ook vanaf het begin van mijn zwangerschap begonnen. Ik ben van mening hoe meer je de spieren traint, hoe minder last je krijgt van de veel voorkomende klachten: rug en bekken. Tijdens de lessen kan je veel vragen stellen en krijg je individuele aandacht indien nodig. Je kan zelf je tempo bepalen en je grenzen aangeven. De sfeer is altijd erg prettig. Een echte aanrader dus om klachten te verminderen of nog beter te voorkomen.”

Hopelijk tot snel!
 
Groetjes Team Pilates Studio Marlouk 
Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.