Van As Personal Training

Trainen tijdens de zwangerschap & back in shape na de bevalling.

Fit je zwangerschap doorlopen of het heropbouwen van kracht na de bevalling door middel van personal training en/of smallgrouptraining.

Trainen tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger, HOERA! Misschien ben je altijd al een fanatieke sporter geweest of wordt je nu geprikkeld om je lichaam zo sterk mogelijk de bevalling in te sturen. Dat is namelijk waar het nu om draait. Jezelf zo fit en sterk mogelijk maken ter voorbereiding op de bevalling, waarin je kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt.

 

Misschien sport je al maar weet je niet zo goed wat je nu wel en niet mag doen tijdens een training. Of misschien vind je het prettig dat er iemand met je meekijkt en let op blessuresvrij trainen. Samen gaan wij dit avontuur aan door op een verantwoorde manier je uithoudingsvermogen bij te houden en/of te verbeteren en je spieren zo sterk mogelijk te maken. We richten ons op je hele lichaam en in het bijzonder op je bekkenbodem en de lage onderrug. Dit zijn namelijk de twee gebieden die het zwaarst te verduren krijgen tijdens de zwangerschap. Doordat je buik steeds meer in gewicht gaat toenemen, verhoog je de druk op de lage onderrug en de bekkenbodem. Door het bewust trainen van deze gebieden en je gehele lichaam, ga jij de bevalling in met goede moed en herstelt je lichaam beter na de bevalling.

 

Back in shape na de bevalling

Na een heerlijke en intensieve periode van de nieuw born-fase, kan je er ook echt naar uitkijken om je weer wat meer jezelf te voelen. Even een break van het moederschap en ondanks de vermoeidheid even lekker trainen en je hoofd leegmaken. Je lichaam begint na 6-8 weken vaak weer wat sterker te voelen en dit kan een mooie start zijn om back in shape te komen. Het lastige is alleen, waar begin je? Het kan zijn dat je last hebt van een zwakke blaas of bekkenbodemspieren en niet goed weet hoe nu te beginnen?

 

Samen gaan wij verantwoord aan de slag om je lichaam weer sterk en in shape te krijgen. We beginnen bij het begin, lichaamsbesef en evenwicht weer terugvinden. Vervolgens gaan we ons richten op de buikspieren (rekening houdend met de mogelijke diastase), het versterken van de bekkenbodem en de lage onderrug, want deze hebben het zwaar te verduren gehad. Vanaf hier gaan we steeds een stapje zwaarder trainen, met als doel om alle spieren weer goed te leren samenwerken. Daarnaast kijken we samen naar je voedingspatroon, rekening houdend met het geven van eventuele borstvoeding. We kunnen hier aanpassingen in maken zonder dat je jezelf energieloos voelt. Tenslotte is het belangrijk om nog genoeg energie over te houden om je kleine genoeg liefde en aandacht te geven!

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.