De School voor Ouders voor Gezond Ouderschap

Stevige Start – voor aankomende ouders

De geboorte van je eerste kind is tegelijk de geboorte van jou als ouder. Veel is nog onzeker. Jullie kind is er na negen maanden, maar ontwikkelen tot ouder gaat in fasen, je voelt je waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag ouder. De periode rondom de geboorte is ontroerend, mooi en heftig. Hoe zorg je dan voor een stevige start van zowel je kind als jouzelf als kersverse ouder? Een beetje hulp en steun is misschien wel precies wat je zoekt. 

Ouderschap kan een uitdagende en verwarrende taak zijn. Je wilt het beste voor je kind, maar soms ontbreekt het gewoon aan kennis en vaardigheden om passend te reageren op situaties die zich voordoen. Hoe krijg je grip op wat er ‘moet,’ hoe kies je je prioriteiten, wat is voor jou belangrijk en hoe houd je invloed op je leven, je ambitie ’s en je relatie? Ouderschap vraagt om richting, aandacht, inzicht, oefening en tijd. 

Is het dan niet raar dat je bij zoiets belangrijks zo weinig begeleiding krijgt? De School voor Ouders is daarom opgericht. Een naam met een knipoog, want we geven geen les. Wat we wel bieden: inspiratie, kennis, ankerpunten, contact met andere ouders en deskundige begeleiding.

Waar, wanneer, hoe:

Er zijn geregeld nieuwe groepen in de maak. Het traject Stevige Start bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur: Drie voor je bevalling en twee na je bevalling. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Vele werkgevers hebben een vitaliteits- of duurzame inzetbaarheidsbudget waaruit je dit traject mogelijk kunt financieren.

Wil je meer weten of een kennismakingsgesprek inplannen? Leuk! Neem contact op.

Contact

Heeft u op- of aanmerkingen op deze website?
Mist u bepaalde informatie? Stuur dan een e-mail naar

Wil je ons schriftelijk bereiken dan kan dit via ons postadres:
Prins Bernhardlaan 54 3555 AE te Utrecht.